Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2023, 11:17

U Kamerunu oslobođeno oko 30 žena koje su oteli separatisti

KAMERUN

Oko 30 žena koje su 20. maja oteli pobunjenici u zapadnom delu Kameruna gde su u toku sukobi između separatista i snaga bezbednosti, oslobođeno je, saopštili su danas izvori bliski kamerunskim vlastima.

Otmičari su oslobodili žene u utorak posle tri dana zatočeništva, izjavio je zvaničnik ministarstva za komunikacije Denis Omgba.

Te žene su 20. maja kidnapovali „naoružani teroristi“ u jednom selu na severozapadu zemlje, a one su dan ranije učestvovale >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u demonstracijama protiv poreza koji zahtevaju separatistički pobunjenici, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti koriste reč „teroristi“ za označavanje naoružanih pobunjenika koji traže nezavisnost severozapadnih i jugozapadnih regiona, naseljenih uglavnom manjinom koja govori engleski jezik. U Kamerunu se pretežno govori francuski.

Izvor: Danas/Beta/AFP

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.