Izvor: JUGpress.com, 05.Avg.2022, 17:05

U Istorijskom arhivu u Nišu u toku avgusta meseca organizuju se radionice za decu

NIŠ

U Istorijskom arhivu u Nišu u toku avgusta meseca organizuju se radionice za decu uzrasta od 10 do 14 godina. Radionice su prilika da se deca upoznaju sa radom arhiva kao i predmetima od velike vrednosti koji se u njemu čuvaju. Deca će kroz teorijske i praktične zadatke otkriti bogatu istoriju Niša i Srbije.

                      Radionica za decu pod nazivom:“Da se upoznamo“ održana je u utorak u Istorijskom arhivu u Nišu.Deca su otkrila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << šta se sve čuva u arhivu i šta se sve od istorijske građe nalazi u depoima arhiva.Danas se održava druga po redu radionica gde će se deca upoznati sa matičnim knjigama.

                    Do kraja avgusta očekuje nas još puno interesantnih radionica.

                       Osim arhivske građe deca su se do sada upoznala sa izradom mikrofilmova a do kraja avgusta biće prikazani filmovi,a deca će moći da rešavaju testove znanja i upoznaju se sa staarom štampom.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.