U Dimitrovgradu proglašena vanredna situacija

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2020, 22:40

U Dimitrovgradu proglašena vanredna situacija

Zbog toga što povećan broj pregleda u kovid ambulanti, a veći je i broj obolelih i hospitalizovanih, u Dimitrovgradu je proglašena vanredna situacija, piše na zvaničnom sajtu Opštine.

Kako piše na opštinskom sajtu, uvođenje vanredne situacije u Dimitrovgradu predložio je pirotski Zavod za javno zdravlje, a epidemiološka situacija u toj opštini je ocenjena kao nepovoljna, ali pod kontrolom.

Ukoliko se u narednom periodu strogo ne poštuju mere Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije i uvedu dodatne mere za suzbijanje epidemije, očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije u Dimitrovgradu i okrugu. Dalje se navodi da dolazi do kontinuiranog porasta broja potvrđenih slučajave obolevanja od infekcije izazvane zaraznom bolešću kovid 19, te se stoga predlaže proglašenje vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad - piše na sajtu.

U skladu sa odlukom, zabranjuju se okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom, ako nije moguće obezbediti rastojanje od 2 metra, obavezno je nošenje maski u javnim ustanovama, zabranjeno je organizovanje manifestacija i proslava, a radno vreme ugostiteljskih objekata se ograničava do 21 sat.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.