Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2021, 12:46

U Bujanovcu neće litije ni ove godine ići gradskim ulicama

BUJANOVAC

U Bujanovcu ni ove godine sutra, na Petrovdan, neće litije ići gradskim ulicama.

Kako saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress ovakvu odluku je doneo crkveni odbor u Bujanovcu ali nije poznat zvanični razlog za nju.

U Veterinarskoj stanici, koja je ovogodišnji domaćin slave, kažu da ni oni ne znaju razlog već da su samo informisani o ovoj odluci.

Kako JUGpress saznaje iz izvora bliskih vranjskoj eparhiji, navodno je razlog za ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << manja hirurka iintervencija na koju je otišao vladika Pahomije koji obićno predvodi litije u Bujanovcu.

Bujanovački Srbi su veoma nezadovoljni zbog ovakve odluke crkvenih organa i izražavaju čudjenje zašto onda litiju kroz grad nije predvodio vladika niški a odluku o njenom neodržavanju smatraju vrlo lošom porukom narodu.

Tim pre što su crkvene litije išle kroz Beograd, Niš, Leskovac i druge gradove u Srbiji.

Prošle godine zbog virusa korone nije bilo litije za Petrovdan , koji je slava Bujanovca ali i crkve u ovom mestu.

Liturgija je služena u porti crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Bujanovac bez litije na Petrovdan

Izvor: Danas, 11.Jul.2021

U Bujanovcu ni ove godine, na Petrovdan koji je krsna slava grada i lokalne crkve, neće biti litije gradskim ulicama, a kako saznaje FoNet tu odluku doneo je Crkveni odbor u Bujanovcu, ali nije zvaničan razlog nije poznat.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.