Izvor: JUGpress.com, 14.Jul.2023, 10:12

Tvrdjava na fotografijama Nišlija

NIŠ

Povodom 300 godina od izgradnje Niške tvrđave, Galerija savremene likovne umetnosti planira izložbu od 15. avgusta do 10. septembra. Iz Galerije kažu da će oni koji žele moći da pošalju svoje radove na temu Tvrđave, a da će oni koje komisija izabere biti izloženi. Prijava na konkurs do 15.jula. Na ovaj način se kako Galerija likovnih umetnosti u Nišu tako i građani uključuju u ovu, za Grad, značajnu manifestaciju.

                                >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Poput ostlih niških ustanova kulture i Galerija savremene likovne umetnosti Niš priključila se obeležavanju tri veka od gradnje niške Tvrđave u sadašnjem obliku. Došli smo na ideju da priredimo izložbu „Niška tvrđava kroz objektiv savremenika“ koja će biti otvorena od 15.avgusta u Paviljonu u Tvršavi i trajaće do 10.septembra. Mislim da je ovo zaista lepa prilika da pozovemo  i da još jednom podsetimo sve naše sugrađane  da nam donosu aktuelne fotografije ili fotografije iz porodičnih albuma, da pogledaju svoje foto arhive, a takođe mogu slati i fotografije u elektronskom obliku na našu mejl adresu. Mogu  da šalju i video zapise u trajanju od dva minuta“, kaže Emilija Ćosić Bilić, direktorka Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

                                 Direktorka Galerije savremene likovne umetnosti dodaje da su posebno interesantne fotografije kroz koje mogu da se prate promene tokom vremena u Niškoj tvrđavi. Sada kada imamo novi most, na nekim fotografijama je ostalo zabeleženo kako je izgledao prethodni dok nije rekonstruisan. Takođe, može da se vidi i Salon 77 pre rekonstrukcije i uopšte izgled unutrašnjosti Tvđave pre nego je dobila nove sadržaje.

                             Prema rečima Emilije Ćoćić Bilić građani mogu da šalju u više od jedne fotografije ili video snimaka.  Zainteresovane Nišlije fotogarfije  mogu da donesu u  GSLU, da ih pošalju na adresu Kej Kola srpskih sestara 1/2 Niš. Oni koji se opredele za elektronske fotografije ili video snimke mogu da ih dostave GSLU  mejlom, a adresa je: gslunis@gmail.com.

                             Osim što će na izložbi učestvovati u obeležavanju značajnog jubileja, autorima tri najbolja rada, Galerija će dodeliti nagrade.(kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.