Tvrdi da ga je policija greškom tukla i to pred bolesnim detetom

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvrdi da ga je policija greškom tukla i to pred bolesnim detetom

Perica Petrović iz Vladičinog Hana, koji je u Niš došao zbog lečenja deteta na Klinici za onkologiju, "zamenjen" je sa pljačkašem trafike, zbog čega je i priveden. On optužuje policajce da su njega i njegovu taštu tukli i maltretirali, a iz policije tvrde da to nije tačno i da Petrovići takve tvrdnje ne mogu da dokažu.

Porodica Petrović boravi u Roditeljskoj kući u Nišu već mesec i po dana, koliko do sada traje oporavak njihove četvorogodišnje ćerke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Zbog posebnih uslova unutra se kontroliše ko ulazi, pa roditelji uglavnom stoje ispred. Perica Petrović kaže da je 19. marta u 22 sata ispred zgrade zapalio cigaretu, kada je video kako mu prilaze dva čoveka.

Onda sam shvatio da su to pripadnici policije, video sam uniforme. Oni su me dohvatili, oborili unutar Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) , zatim su me izvukli, pritegli na zidu. Tu su vršili neki pretres, udarali me, vređali - tvrdi Perica u izjavi za N1.

On kaže da tada od šoka nije mogao ništa da kaže.Deca sve gledala; Foto: N1

Njegova tašta tvrdi dodaje da je ona sve to videla i pokušala da pita policajce šta se događa, a da su tada oni i nju šutnuli nekoliko puta.

Ponovo sam zamolila nemojte, jedno dva, tri puta. Oni su počeli da 'ritaju' mene. Jedan. Jednoga se ne sećam, jednog se sećam, plavi je bio. Ponovo su uhvatili zeta, počeli da vuku prema autu. On kaže "pusti tašta neka me vuku, nemaju potrebe, ali neka me vuku" - objašnjava baka Verica Živković.

Tako je Perica u pidžamama i papučama završio u policijskoj stanici, ali je ubrzo, kako kaže, ne pušten, već izbačen iz nje.

Pericina tašta kaže da želi da govori o ovome, ali ne i da se vidi njen lik, zbog unuka i obolele unuke, koji su takođe bili svedoci događaja.

Za nju je najveći stres. Ona i dan danas zna da je njen otac teran u policiju. Da li je tučen, to se ne zna. Ja kažem nije. Ona kaže "jeste, bako, gledala sam ja". A ovaj mali kaže "bako ne izlazi ispred, tamo je policija, uhapsiće te, bako" - priča Verica.

Policija odbacuje optužbe i traži dokaze za tvrdnje građana; Foto: N1

U saopštenju niške Policijske uprave dostavljenom televiziji N1, piše da se u blizini Roditeljske kuće dogodilo razbojništvo, a da je Perica Petrović odgovarao opisu osumnjičenog, ali da nije "napadnut", da prema njemu nije primenjena sila i da je u stanicu priveden jer kod sebe nije imao ličnu kartu.

Za njegove tvrdnje, kažu, nema dokaza, jer ispred Roditeljske kuće nema video nadzora, odnosno snimka celog incidenta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.