Izvor: JUGpress.com, 02.Avg.2023, 08:18

Tužiteljka: Spot protiv novinara sadrži elemente krivičnog dela

BEOGRAD

Zamenica javnog tužioca Jasmina Paunović kaže da bi, povodom uvredljivog i pretećeg spota koji je objavljen na društvenim mrežama protiv novinara N1, Nove S i Danasa, tužilac trebalo hitno da reaguje.

Kako navodi, tužilac bi trebalo da formira predmet jer objavljeni video sadrži elemente krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

„Tužilac za visoko-tehnološki kriminal bi trebalo da otvori predmet i preuzme radnje ispitivanja ko stoji iza >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << takve poruke“, rekla je Paunović za televiziju N1.

Ona je kazala da bi video mogao da se kvalifikuje kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

„Pošto nemamo decidirano navedeno da će to lice, koji je taj tekst objavilo, da će preduzeti neke radnje radi izvršenja krivičnog dela, mogli bi da svedemo na krivično delo podstrekivanje na izvršenje krivičnog dela koje bi neko drugo lice izvršilo“, dodala je zamenica javnog tužioca.

Od početka juna ovo je treći spot preteće i uvredljive sadržine koji se pojavio na društvenim mrežama, a Tviter nalog sa kojeg je prvi spot potekao je i dalje aktivan.

Paunović je rekla da to nije uobičajeno i da bi taj nalog trebalo da je ukinut, posebno ako se došlo do samog izvršioca.

„Ako je i dalje aktivan verovatno se nisu preduzele sve radnje koje su neophodne ili se nije došlo do samog izvršioca. Po svom slobodnom ubeđenju ili ima neki lažni profil ili nešto drugo, u svakom slučaju bi trebalo da bude ukinut“, istakla je Paunović.

Izvor: NUNS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.