Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv vaspitačice zbog smrti četvorogodišnjaka

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2023, 11:57

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv vaspitačice zbog smrti četvorogodišnjaka

Povodom tragične smrti četvorogodišnjeg dečaka, koji je krajem prošle godine progutao žir u vrtiću “Čarolija” u Vladičinom Hanu i preminuo, Osnovno tužilaštvo pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice. Kako navode iz Tužilaštva, ona se tereti za krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

Četvorogodišnjakje u UKC Niš primljen 28. decembra, u veoma teškom opštem stanju, sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije, a preminuo je tokom noći.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />U Tužilaštvu kažu da će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja krivice vaspitačice.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija, dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, zapisnika sa obdukcije, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu dalju istragu u vezi smrti dečaka koji je preminuo, nakon što je u vrtiću progutao žir, vodiće u pravcu dokazivanja sumnje, odnosno krivice dežurne vaspitačice tog vrtića zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica - navode iz Tužilaštva.

Do kraja postupka vaspitačica je suspendovana.

Inače, vrtić “Čarolija” koji funkcioniše u okviru Predškolske ustanove “Pčelica” počeo je da radi neposredno pre tog događaja, nakon što se prethodnih 7 meseci radilo na dogradnji novih prostorija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.