Turnir u Vlasotincu: bez polufinala i sa međusobnim optužbama organizatora i domaćih ekipa

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jul.2023, 16:49

Turnir u Vlasotincu: bez polufinala i sa međusobnim optužbama organizatora i domaćih ekipa

U Vlasotincu je sinoć završen turnir u malom fudbalu, koji je će ostati upamćen po tome što obe polufinalne utakmice nisu odigrane, a razlog što domaći timovi nisu želeli da igraju jeste taj što je, kako navode, jedna od ekipa umesto sa 11 nastupila sa 13 igrača. Međutim, da pravila nisu prekršena tvrde iz Sportskog saveza, odakle navode da je ”sporna” ekipa uredno prijavila 11 igrača i da im organizator dozvolio da zamene igrača koji zbog povrede nije mogao da nastupi. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Turnir koji je obnovljen prošle godine trebalo je da predstavlja jedan pravi letnji spektakl, s obzirom na to da su od početka turnira tribine terena u OŠ ”Siniša Janić” bile ispunjene do poslednjeg mesta. Ipak, umesto dešavanja na terenu, turnir je obeležilo i to što ekipe Dejan Majorac i Rosulja iz Vlasotinca nisu želele da odigraju polufinalne utakmice.

Naime, iz ekipe Dejan Majorac nisu želeli da igraju protiv ekipe Fiskalne kase Iskra, koju čine futsaleri iz Niša, zbog toga što je, kako tvrde, ta ekipa nastupila sa 13 igrača, iako je maksimalan broj igrača na turniru 11. Publika ostala uskraćena za polufinala, pa u finalu pravila nerede; foto: Opština Vlasotince

Imamo potrebu da javno kažemo šta se desilo, da ne bi ljudi koji nisu upućeni stvorili pogrešnu sliku. Ekipa Iskra iz Niša je načinila prekršaj i poredila pravila turnira jer je nastupila sa 13 igrača, umesto sa kao sve ostale ekipe sa maksimalnim brojem od 11 igrača. Uložili smo žalbu, hteli da napravimo kompromis i da igramo zbog publike, ali da dva upisana igrača nemaju pravo nastupa. Predložili smo i da odigramo završnicu, a da ceo nagradni fond prosledimo u humanitarne svrhe, ali umesto toga oni su nas optužili da uništavamo turnir. Zbog toga smo čistog obraza napustili teren, a nama se pridružila i ekipa Rosulja koja takođe nije želela da igra polufinale protiv tima iz Leskovca - kažu iz vlasotinačke ekipe.

Međutim, da pravila nisu prekršena tvrde iz Sportskog saveza, koji ističu da su od ekipe Fiskalne kase Iskra dobili zvaničan zahtev da zamene jednog igrača zbog povrede i da bi tako nešto dopustili bilo kojoj drugoj ekipi.

Ponašanje pojedinaca je bilo u najmanju ruku skandalozno. Dakle, 11 igrača je moglo biti prijavljeno do druge utakmice na turniru. Ekipa Fisklane kase Iskra je u prvoj utakmici nastupila sa 6 igrača, u drugoj utakmici su dostavili spisak, a zatim se obratili i da zamene jednog igrača koji se povredio. U interesu je bilo da se turnir odigra, a isto to bi dozvolili svim drugim ekipama - kažu organizatori.

Inače, ekipa Fiskalne kase Iskra je sinoć u finalu posle penala savladala ekipu Skuteri Vlada invest iz Leskovca i tako stigla do novčane nagrade od 250.000 dinara. Finale je obeležila i publika koje je više puta ubacivala flaše sa vodom i jaja u teren, zbog čega je finale nekoliko puta bilo prekidano.

S obzirom na to da utakmica za 3. mesto nije odigrana, organizatori su saopštili da će 30.000 dinara biti prosleđeno u humanitarne svrhe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.