Izvor: JUGpress.com, 16.Avg.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgoviše: Problem pasa lutalica niko ne rešava

TRGOVIŠTE

Problem pasa lutalica je u Trgovištu je nerešivi problem unazad nekoliko godina, a kao posledicu takvog problema imamo sve veći broj žrtava koje su napali i ujeli ovipsi, upozorava Opštinski odbor Narodne stranke u ovom mestu.

Ovaj odbor navodi da se u dvorištu Osnovne škole “Branko Radičević” u Trgovištu nalazi veliki broj pasa lutalica , medju kojima, upozoravaju , ima i krajnje agresivnih koji napadaju meštane i decu.

“U blizini ove >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << škole nalazi se zapušteni stari pogon nekadašnje fabrike kafe i ratluka “Pčinja” u kome se nastanjuje i razmnožava veliki broj pasa lutalica “, upozorava ovaj odbor i dodaje da je ovaj čopor napadao i ujedao brojne građane.

Trenutno je na dve lokacije u Trgovištu osamnaest pasa lutalica a, iako građani svakodnevno iznos eovaj problem, opštinke vlasti ne reaguju, navodi Narodna stranka.

Opštinski odbor ove stranke navodi da je bilo i slučajeva trovanja pasa lutalica na ulicama Trgovišta i upozorava da je takvo nehumano postupanje prema bilo kojoj životinji nedopustivo.

” Želimo da skrenemo pažnju na trovanje ali hoćemo da ukažemo i na sve veći broj pasa na ulicama. Takodje podsećamo da je ubijanje pasa zakonom zabranjeno i predstavlja krivično delo”, navodi Narodna stranka iz Trgovišta.

Ova stranka “najoštrije osuđuje lokalnu opštinsku vlast, komunalnu inspekciju i ostale nadležne institucije koje ne preuzimaju ništa u rešavanju ozbiljnog problema agresivnih pasa lutalica, što može da izazove ozbiljne probleme meštanima ali i deci kojima za dve nedelje počinje nova školska godina”.

OO Narodne stranke u Trgovištu poziva sve nadležne lokalne i državne institucije da se ozbiljno pozabave ovim problemom kako bi sprečili neželjene posledice i žrtve koje mogu da proizvedu agresivni psi, navodi se u saopštenju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.