Izvor: JUGpress.com, 06.Avg.2021, 09:13

Traže se radnici za bolnicu

NOVI SAD

Klinički centar Vojvodine planira da narednih mesec dana na određeno primi čak 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku, preneo je portal 021.rs.

Administrativni i tehnički radnici biće primljeni za rad na tri meseca, dok se medicinari primaju na šest meseci.

Na spisku traženih administrativnih radnika je njih devetoro – pravnici i pravni pomoćnici, poslovni sekretari, ekonomisti i finansijski saradnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kao i 133 tehničkih radnika – inženjera, programera, tehničara, savetnika, domara, vozača, vatrogasaca, stolara, moleri, zidari, kuvari, mesari, servirke, spremačice.

U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara nalazi se potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traži se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa.

Oglašeno je i radno mesto za magistra farmacije i šest biohemičara.

Klinički centar je u potrazi i za ukupno 939 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom. Planirano je zapošljavanje 811 medicinskih sestara/tehničara, 40 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, 10 farmaceutskih tehničara, 30 fizioterapeutskih tehničara.

Medicinari moraju da imaju prethodno iskustvo u struci, a dužina staža varira u zavisnosti od profila. Tako magistar farmacije i biohemičari treba da imaju šest meseci radnog iskustva, lekari opšte prakse i tehničari najmanje šest meseci, specijalisti tri i po godine, a subspecijalisti najmanje četiri i po godine rada u struci.

Odluka o izboru kandidata biće doneta u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa.

Kovid bolnica trebalo bi, kako je ranije najavljeno, da bude završena do 1. septembra.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.