Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2021, 18:29

Transparentnost: Sporan Vesićev kamper

BEOGRAD

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija (TS) uputila je Gradu Beogradu i Agenciji za sprečavanje korupcije više zahteva za dostavljanje informacija koja se tiče “Pokretne kancelarije Gorana Vesića”.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da, u okviru akcije “Beograd pobeđuje”, u društvu rukovodilaca javnih preduzeća obilazi građane kombi vozilom koji je lično dobio na korišćenje od svog prijatelja, advokata, navodi se u saopštenju TS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Transparentnost je zbog toga zatražila od Grada dokument o akciji “Beograd pobeđuje”, kako bi se videlo šta su ciljevi akcije, ko je zadužen za spovođenje, a potom i dokument na osnovu kojeg je odobreno da se na kamperu postave zvanične oznake Grada Beograda.

Zatražene su informacija o tome da li Grad Beograd ima u posedu službena vozila i da li zamenik gradonačelnika ima pravo na korišćenje službenih vozila za putovanje na području Grada Beograda, kao i da li je Vesić obavestio organe Grada Beograda o prijemu poklona u vezi obavkjanja funkcije, dodaje se između ostalog u saopštenju TS.

 Od Agencije za sprečavanje korupcije zatražena je informacija o tome da li je Agencija pokrenula postupak, po službenoj dužnosti, po zahtevu organa vlasti ili po prijavi nekog lica protiv javnog funkcionera – zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zbog kršenja člana 58. Zakona o sprečavanju korupcije.

U objavi Goran Vesić objašnjava da mu je njegov prijatelj, advokat Nemanja Aleksić, na osnovu ugovora koji je zaključio lično sa Vesićem, dao na besplatno korišćenje na tri meseca vozilo, koje je prethodno taj advokat zakupio.

Transparentnost traži informaciju i da li se Goran Vesić obraćao Agenciji pre nego što je zaključio ugovor o poklonu, koje podatke je pri tom predočio Agenciji i kakvo je mišljenje od Agencije dobio u vezi sa dozvoljenošću prijema poklona, dodaje se u saopštenju.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.