Traktor, smećar, lični pratioci, kanalizacija - na šta će nerazvijene opštine na jugu utrošiti novac Vlade

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 15:08

Traktor, smećar, lični pratioci, kanalizacija - na šta će nerazvijene opštine na jugu utrošiti novac Vlade

Uređenje puteva, kupovina traktora i kamiona, usluge ličnog pratioca i priključak na kanalizacionu mrežu - neke su od stavki na koje će nerazvijene opštine na jugu Srbije potrošiti novac dobijen od kabineta resornog ministra Novice Tončeva. Za 16 opština na jugu izdvojeno je oko 123 miliona dinara, od čega najviše, više od trećine, za Surdulicu - rodno mesto Tončeva i mesto gde je on bio predsednik Opštine.

Na konkursu Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opština jedino je Surdulici odobreno više od jednog projekta, pa će ta opština dobiti ukupno 34.524.821 dinar.

Ukupno za nedovoljno razvijene opštine na jugu oko 123 miliona dinara; foto: Opština VlasotinceOd toga po 7 miliona utrošiće na održavanje nekategorisanih puteva u Binovcu, Ćurkovici i Jelašnici, na nabavku kipera za izbacivanje kabastog otpada i šuta i na izradu priključaka na kanalizacionu mrežu u katastarskoj opštini Alakince, uz nasipanje zaobilaznog puta koji treba da bude alternativa dok traju radovi.

6.724.821 dinar Surdulica će uložiti u pojačano održavanje lokalnih puteva u Suvojnici, Leskovoj Bari i Belom Polju, 3,9 miliona za pomoć u kući starijim građanima i 2,9 miliona za uslugu ličnog pratioca deteta.

7 miliona koje dobija od Kabineta Medveđa će potrošiti za kupovinu polovnih građevinskih mašina, Kuršumlija za nabavku traktora sa kosilicom, Vlasotince za kupovinu autosmećara, a Doljevac za adaptaciju škole za potrebe predškolskog obrazovanja.

Žitorađa će te pare uložiti u infrastrukturu, Dimitrovgrad u rekonstrukciju seoskih ulica u Željuši i Belešu, Bojnik u obnovu trotoara u ulicama Dušana Đorića i Stojana Ljubića i Ražanj u sanaciju parking prostora ispred Doma zdravlja u Ražnju i dela Ulice dr Milorada Mihajlovića.

Svrljig će 6.694.221 dinara od Kabineta utrošiti za rekonstrukciju puta Okolište - Guševac, Bosilegrad 6.360.000 za završetak izgradnje sportsko-školske hale, Vladičin Han 6.999.658 za rekonstrukciju i dogradnju dela ulice Jurija Gagarina, a Trgovište 6.585.000 za obnovu grejanja u Domu kulture.

5.128.016 dinara Babušnica će uložiti u proširenje bine Letnje pozornice u sklopu parka u centru, dok će Bujanovac 4 miliona, a Bela Palanka 3,9 miliona uložiti u realizaciju usluge lični pratilac deteta.

Osim opština na jugu, novac su na konkursu dobili Knjaževac, Mali Zvornik, Nova Varoš, Opovo, Brus, Priboj, Petrovac na Mlavi, Raška, Tutin, Prijepolje, Golubac, Kučevo i Malo Crniće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.