Toplički centar i NKD na spisku najboljih istraživačkih organizacija na svetu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2020, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplički centar i NKD na spisku najboljih istraživačkih organizacija na svetu

Drugu godinu zaredom na spisku najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave, a koji je objavio Univerzitet u Pensilvaniji, nalazi se Toplički centar za demokratiju i ljudska prava. Pored Topličkog centra, na listi se našla i Nacionalna koalicija za decentralizaciju koja je na 47 mestu.

Biti među najboljima u izveštaju Global Go To Think Tank Index Report 2019. je veliko priznanje, kažu iz Topličkog centra, jer se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o jednom od najprestižnijih univerziteta na svetu koji rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama. Izveštaj je rezultat panela održanih sa predstavnicima blizu dve hiljade institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta, a Toplički centar našao se na 35. mestu.

Činjenica da smo već drugu godinu za redom najbolje plasirana organizacija ne samo iz Srbije, nego i sa prostora bivše SFRJ, Balkana i Centralne Evrope, predstavlja veliko priznanje i podsticaj za budući rad. Ovo priznanje treba da posluži kao ohrabrenje i drugim organizacijama, ali i građanima Srbije u borbi za uspostavljanje političkog sistema i prakse u kojoj će vlast biti kontrolisana i podređena interesima građana – rekao je predsednik Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava Dragan Dobrašinović.

Predsednik Topličkog centra za demokratiju kaže da se rad o velikom priznanju i nagradi koja je stigla nakon dugogodišnjeg iskustva, upornog rada, profesionalizma, ali i istraživačkih i analitičkih aktivnosti koje traju punih 19 godina.

Inače, Dobrašinović povremeno piše kolumne za Južne vesti, čest je sagovornik u mnogim temama kojima se novinari Južnih vesti bave, a tiču se zloupotreba javnih finansija i nenamenskog trošenja novca građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.