Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2020, 18:55

Tončev sadio drvo za Svetski dan zaštite životne sredine

SURDULICA

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine predstavnici opštine Surdulica posadili su novo stablo u renoviranom surduličkom parku. Obeležavanje svetskog dana zaštite životne sredine nastavlja se brojnim akcijama čišćenja i sređivanja ulica, parkova i Vlasinskog jezera, saopšteno je iz ove opštine.

“Renovirani park u Surdulici sa listopadnim i četinarskim drvećem zauzima površinu od 8106,21 kvadratnih metara i uključuje spomen kompleks žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Drugog svetskog rata, prostor za rekreaciju i zabavu.  Sa postavljenim klupama, baštenskim nameštajem, mestima za odmor, stazama i alejama sa asfaltnom i travnom površinom, dečjim igralištima, mestima za fitnes i sportskim spravama, surdulički pak parira svakom evropskom mestu za uživanje i odmor cele porodice.

U okviru parka postoji električna instalacija i park-rasveta, kao i automatski sistem za navodnjavanje.

“Verujem da nemamo više vremena za odlaganje pitanja zaštite životne sredine i ekologije. Opština Surdulica je svakodnevno angažovana ne samo na radu za bolje i zdravije okruženje, već i na edukaciji svih građana i podizanju svesti o važnosti brige za prirodu i njene resurse. Ponosan sam na ovaj park koji smo napravili, a najveća nagrada je svakodnevna slika velikog broja dece koja rastu u zdravom i sigurnom okruženju” – izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica“, nvaodi s eu saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.