Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2023, 12:51

Tokom letnjih meseci uslugu Narodne kuhinje u Nišu koristi između 800 i 850 lica

NIŠ

                                Tokom jula i avgusta uslugu Narodne kuhinje u Nišu koristi između 800 i 850 lica, što je pad broja korisnika za sto lica kažu iz niškog Crvenog Krsta. Razlog za to su najverovatnije sezonski poslovi kažu iz Crvenog Krsta. Narodna kuhinja se realizuje na dvanaest punktova u gradu, a najugroženiji građani dobijaju hranu energetske i nutritivne vrednosti propisane standardima kažu iz ove humanitarne organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ističe Sanja Stojanović, sekretar Crvenog krsta Niš.

                                „Jul i avgust su meseci kada je osetan pad  broja korisnika Narodne kuhinje. Recimo da imamo na dnevnom nivou oko 900  do 950, a u toku leta bude 800 do 850 korisnika. Ono što je bitno je da oni svakog dana dobijaju obrok energetske i nutritivne vrednosti kako je propisano standardima. Korisnici se stalno obilaze i razgovaramo sa njima“,  kaže Sanja Stojanović, sekretarka Crvenog krsta Niš.

                               Kako kaže Stojanović, Crveni Krst se trudi da ovu uslugu koliko je moguće obogati nekim voćem ili dezertom, tako što se radi na privlačenju donatora. Narodna kuhinja se realizuje na dvanaest punktova u gradu, svakog radnog dana. Pravo na narodnu kuhinju ima do hiljadu korisnika, objašnjava Stojanović.

                               Obroci koji se u Narodnoj kuhinji dele korisnicima priprema već nekoliko godina unazad Studentski centar u Nišu koji ima sve uslove za to.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.