Todorović: Cena vode u Vlasotincu niska

Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Cena vode u Vlasotincu niska

VLASOTINCE

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović rekao je danas na press konferenciji da su problem u Javno komunlnom preduzeću Vodovod  nastali od 2008.do 2012.godine, kada su , kako kaže “zapošljavani radnici bez potrebe i plana i kada su se nenamenski trošila namenska sredstva” ali je, kaže, I cena vode u toj opštini “niska”.

“ Tako je nastao dug za struju od 25 miliona dinara. Druga bitna stvar, građani plaćaju za svako merno mesto 50 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << taksu i vodni doprinos. To je namenski novac od oko šest miliona koji  mora da se  utroši za održavanje tih mernih mesta, a ne da veliki broj vodomera ne radi, što stvara gubitke. Takođe, zbog čestih smena direktora nije se stvorila funkcionalna organizacija. Važna je i cena vode koja godinama nije usklađivana sa rastom cena na malo.  Za 43 dinara dobijate 1000 litara prerađene vode. To je niska cena”, smatra  Todorović.

On je dodao da za dve godine ovo preduzeće može da izađe iz teške situacije i čak da vraća deo novca u budžet što, kaže, u narednih godinu dana očekuje i od „Komunalca“.

Što se ostalih preduzeća i ustanova tiče, kaže, mali problem postoji sa SRC Vlasina.

“ Imamo para da isplatimo zaostale plate, ali nam zakon ne dozvoljava i konsultovali smo državnog revizora da vidimo na koji način to da uradimo”, rekao je Todorović.

Vršilac dužnosti direktora vlasotinačkog „Vodovoda“ Zvonko Ilić  rekao je danas da je povećanje naplate od fizičkih i pravnih lica, sklapanje reprograma sa Poreskom upravom i radnicima, povećanje radne discipline i dobijanje poverenih poslova od lokalne samouprave deo preduzetih mera koje su doprinele stabilizaciji stanja u  u tom javnom preduzeću.

On je dodao I da JKP Vodovod u poslednjih 16 godina beleži gubitak od blizu 250 miliona dinara.

Samo dug za struju iznosi oko 25 miliona dinara a radnicima se duguje osam zarada, rečeno je danas .

“Planiramo da sa svim dobavljačima sklopimo sporazume i dogovore.Radnici su shvatili u kakvoj se situaciji nalazi firma i primetne su na svim nivoima veća ozbiljnost i radna aktivnost. Za skoro milion dinara je povećana naplata od fizičkih lica. Ponudili smo reprogram kupcima koji nam duguju i po više hiljada dinara. Reprogram je moguće sklopiti do nove godine, nakon toga kreću tužbe”, dodao je Ilić.

Po njegovim rečima veoma teško stanje delimično je stabilizovano i nabavkom mašine za elektrofuziono zavarivanje kojom će ovih dana radnici „Vodovoda“ početi zamenu azbestnih cevi u Vlasinskoj ulici, što je posao koji je opština poverila ovom preduzeću.

“Plan za naredne četiri godine da zamenimo komplet azbestnu mrežu u gradu, koja je duga oko 25 km, da osavremenimo vozni park, da postanemo profitabilni jer opština, godinama unazad, ima mnogo problema zbog „Vodovoda“, dodao je Ilić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.