Todorović: Bolja organizacija u „Komunalcu“, ulice čistije

Izvor: juGmedia, 06.Nov.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Bolja organizacija u „Komunalcu“, ulice čistije

VLASOTINCE – Lokalna samouprava u Vlasotincu je preduzela niz mera za pobaljašenje finansijkog stanja i organizacije u JKP „Komunalcu“ pa su ulice čistije a kontejneri prazniji, izjavio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Todorović je danas na konferenciji za novinare izrazio uverenje da će dugogodišnji problemi u ovom preduzeću, koje sa 57 radnika održava javnu higijenu, zelene površine i upravlja grobljem i pijacom, biti rešeni uz pomoć novog direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Svetislava Petrovića.

„Mi smo ozbiljni ljudi i želimo da pomognemo Komunalcu kako bi Vlasotince ponovo bilo čisto i uređeno“, kazao je Todorović, koji je govorio i o uzrocima kolapsa.

Problemi su, ocenio je, počeli 2008. godine kada je „Komunalcu“ oduzeta glavna delatnost – iznošenje smeća koje je povereno PWW-u, ali nastavljani da se umnožavaju i posle 2013. kada je delatnost vraćena, a politička zapošljavanja nisu prekinuta.

Rezultat krize su neisplaćene zarade u 2012 i 2013. godini, naplata dugovanja za usluge građanima i pravnim licima između 20 i 30 posto i blokada računa preduzeća zbog prispelih izvršnih presuda zaposlenih na ime neprimljenih zarada.

Opština je, s druge strane, redovno izmirivala i izmiruje svoje obaveze za delatnost koja je poverena Komunalcu, pa je tako u ovoj godini uplaćeno 18 miliona dinara.

„Za stanje u Komunalcu smo svi mi krivi. Naravno, ne podjednako, ali krivica postoji. Razgovarao sam s bivšim direktorom sigurno stotinu puta, ali nije bilo efekta. Zatražio sam od radnika da sami predlože rešenje problema,ali nisam dobio predloge. Više nismo smeli da dozvolimo da građani trpe zbog stanja u Komunalcu i zbog javne nehigijene“, zaključio je predsednik Todorović.

Direktor Svetislav Petrović istako je da je u poslednjih mesec dana naplata vidno poboljšana i naglasio da niko neće bti tužen.

„Počeli smo redovno da čistimo i iznosimo smeće, mislim da i građani primećuju boljitak. Očekujem da to bude još revnosnije i zahvaljujem građanima na strpljenju. Nećemo ih tužiti za neizmirena dugovanja iz prethodnog perioda jer ni mi nismo radili svoj posao kako treba. Zahvaljujem i radnicima koji su potpisali reprogram na lojalnosti koju su iskazali prema firmi“ naglasio je direktor JKP Komunalac Svetislav Petrović.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.