Test samoprocene na korona virus onlajn na sajtu Ministarstva zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2020, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test samoprocene na korona virus onlajn na sajtu Ministarstva zdravlja

Kako bi se smanjile gužve i čekanje, kao i da bi se ubrzao proces lečenja, kako kaže premijerka Srbije Ana Brnabić, u Srbiji je počeo da radi Test samoprocene na Covid-19. Sistem funkcioniše na bazi logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je Brnabićeva na svom Tviter nalogu.

Portal eZdravlje, kako piše na sajtu, omogućava da građani popune samoprocenu na infekciju virusom COVID-19.

Na osnovu te samoprocene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom - piše na sajtu.

Na sajtu se takođe navodi da svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na Covid-19 sa lekarom.

Danas krenuo sa radom Test samoprocene na #COVIDー19. Nalazi se automatski šalju na radne liste lekarima u COVID19 ambulantama formiranim pri Domovima zdravlja (rade 24h).

Link: https://t.co/r9rBnxYy61

Takođe https://t.co/LklL9g4vsq i Viber COVID-19 Info Srbija.#ostanikodkuće

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.