Terorizam – bezbednosni izazov 21. veka

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorizam – bezbednosni izazov 21. veka

LEBANE – Srbija nije direktna meta terorista, ali joj svakako preti neposredna opasnost, izjavio je sinoć u Lebanu Marko Jordanov Todorović, koji se u svojim knjigama piše o bezbednosti u Srbiji i svetu.

Todorović je gostovao na tribinu u u prepunoj biblioteci „Branko Radičević“ sa temom: Terorizam – bezbednosni izazov 21. veka.

Na tribini je bilo reči o aktuelnoj situaciji, terorističkim pretnjama u svetu sa osvrtom na Islamsku državu kao i na bezbednosni aspekt >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << migranske krize.

Todorović je odgovorio na mnogobrojna pitanja prisutnih i naglasio da Srbija nije direktna meta, ali joj svakako preti neposredna opasnost. „ Nema države koja nije ugrožena kada je u pitanju terorizam, što se vidi po brojnim napadima širom sveta“, naglasio je Marko Jordanov Todorović.

Inače, Todorović je iz ove oblasti napisao dve knjige: „Službe bezbednosti – koliko znanje stranih jezika doprinosi borbi protiv terorizma“ i „Službe bezbednosti i specijalne jedinice – udarne snage u borbi protiv terorizma“.

Pored brojnih Lebančana, tribini su prisustvovali i pripadnici 3. Centra za obuku Vojske Republike Srbije.

U najavi je još jedna ovakva tribina, koja će se održati januara meseca nardne godine u Prokuplju.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.