Temperatura iznad 40-vodosnabdevanje uredno

Izvor: JUGpress.com, 05.Avg.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura iznad 40-vodosnabdevanje uredno

NIŠ

Tropske vrućine zavladale su Srbijom. U Nišu za ovaj vikend meteorolozi predviđaju preko 40 stepeni .

Velike vrućine , kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ne bi trebalo da izazovu velike probleme jer su gradsko rukovodstvo I nadležne službe  reagovali na vreme, a u pomoć je pritekla vojska.

“Ne samo tropske vrućine koje imamo tkrajem jula I početkom avgusta , nego I problemi vodosnabdevanja u selima Vrelo, Paligrace, Velepolje, Gornja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Trnava uslovili su da ove probleme rešavamo u saradnji sa našom vojskom. Veliko hvala našoj vojsci na podršci u svakoj situaciji koji su uz grad, uz narod. Zajedno sa njima pokušavamo da cisternama u svakoj ulici budemo, da se nađemo našim sugrađanima I da se na svaki način pomognemo i prebrodimo ovo vreme koje ne pogoduje nikome. Visoke su temperature , crveni alarm je I mislim da dajemo onaj doprinos koji se od nas očekuje da se sve to podnese” objašnjava gradonačelnik Niša.

Svih 19 javnih česama u Nišu radi. Vode za piće ima dovoljno. Građani troše  1400 litara u sekundi ,  a mogući protok u gradu je 1600 litara u sekundi. Da se ne bi doveli u situaciju da nema vode preporuka Štaba za vanredne situacije je  da se domaćinski postupa sa ovom životnom tečnošću I da se bude racionalan u korišćenju.

Cisrerne sa pijaćom vodom postavljene su na mnoga mesta u gradu. U  gradskom preduzeću “ Naisus koji je obezbedio vodu I cisterne za pešake kažu da ove firma radi u interesu građana I zato su cisterne postavljene na udarnim mestima gde ima najviše prolaznika – kod pijace na Trošarini, Paliluli, Durlanu, kao I u blizini glavne autobuske stanice. Ovako će biti dok traju visoke temperature., kažu u ovom preduzeću.

Niš je jedan od gradova gde se beleže najviše temperature.

“ Radimo na tome da ublažimo ove vanredne uslove. Zasedao je Štab za vanredne situacije , dao preporuke, dao mogućnost, saglasnost , pravni okvir za postupanje,  eventualo skraćivanje radnog vremena, sugestije koje smo zajedno sa službama pripremili I uputili. Svi koji mogu da rade , to će činiti . Radi se na rekonstrukcijama ulica, bulevara, izgradnji fabrika, završetku Kliničkog centra, studenskog Start up centra, sređivanju keja, fasadama. Niš je sada jedno veliko gradilište . Uz sve ove probleme radimo ono što je u interesu građana” rekao je Bulatović

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.