Izvor: JUGpress.com, 18.Jun.2023, 09:36

Tema kolonije bila je Zvezdana noć Vinseta Van Goga

NIŠ

  U Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu organizovana je druga po redu likovna kolonija u kojoj učenici i mladi sa smatenjama u razvoju uz pomoć boja i kičica pokazuju svoju kreativnost. Osim toga, ova kolonija je značajna i zbog druženja mladih koji na ovaj način mogu da se upoznaju sa vršnjacima iz drugih gradova i zemalja, ali da pokažu i šta smogu da urade uz pomoć svoje mašte a to ne mogu da iskažu na drugi način. Ove godine kolonija je dobila  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i prefiks međunarodna, a prilači pažnju skoro svih specijalnih škola kako u Srbiji tako i iz zemalja u regionu.

      Koloniji su ove godine prisustvovali i pripadnici ministarstva Republike Srbije.

      „Ove godine smo proširili opseg gostiju i likovna kolonija je dobila međunarodni karakter. Gosti su nam sada i iz Severne Makedonije i Bugarske kao i predstavnici svih škola u Srbiji od Subotice do Vranja.Njima se pridružuju i učenici Specijalne škole „Carica Jelena“ iz Niša kao i korisnici usluge Centra „Mara“ takođe iz Niša“, kaže  Marina Perić, direktorks Specijalne škole „Bubanj“ sa domom učenika u Nišu.

  Tema ovogodišnje kolonije pored individualnog slobodnog rada bila je i Zvezdana noć, čuvenog umetnika Vinsenta Van Goga.

    „Platno na kome rade učesnici likovne kolonije je podeljeno na 16 polja  i svaki učesnik radi na jendom polju, a nadamo se da će iskod ovakvog radi datijednu objedinjenu celinu“, kaže  Milan Vidojković, nastvanik likovne umetnosti.

     Njegov kolega  Sava Mišić, takođe nastavnik likovne umetnosti, dodaje da je likovna kolonija koju organizuje Specijalna škola „Bubanj“ poziv za druženje ali i razmenu iskustv na polju likovnog stvaralaštva kako kod dece tako i kod nastvanika.

    „Kolonija je i jedan od načina da deca iskažu svoje kreativnosti  koje ne mogu da iskažu a rugi način“, kaže Sava Mišić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.