Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2020, 19:48

Tasić: Srbi u Bujanovcu su zabrinuti

BUJANOVAC

Šef bujanovačkog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Nenad Tasić, koji je bio na listi koju je predvodio SPS, rekao je za JUGpress da su Srbi u Bujanovcu zabrinuti posle obznanjivanja da će u toj opštini biti jednonacionalna vlast sastavljena od samo albanskih stranaka  I dodao da je zabrinutost “s pravom”.

On smatra da se “multietnički život nastavlja” I da “ljudi jednostavno žive normalno”.

“Sad će sve zavisiti od >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << politike hoće li se tako nastaviti, od toga kako će se tretirati srpska zajednica u delu  ingerencija opštine u  radnim mestima u toj I ustanovama čiji je osnivač  i ugovorenih investicija, izdvajanja za poljoprivredu, sport I slično ”, rekao je Tasić,

On smatra da zabrinutost postoji zato što je veliki broj Srba u Bujanovcu “uposlen na određeno vreme”.

“Oni sad misle na svoju egzistenciju, hoće li neko njima da ponudi produženje ugovora ili će neko drugi da zauzme njihova radna mesta a srpska zajednica sada na to nema nikakav uticaj jer su njeni odbornici opozicija”, objasnio je Tasić.

Dodaje I da je usvojen budžet za 2020. godinu  dok je vlast u opštini bila multietnička.

“Mene interesuje taj strukturni deo, hoće li nova vlast poštovati taj budžet? Mislim da će oni prvo uraditi rebalans budžeta i kroz rebalans ćemo da vidimo hoće li se ispoštovati predlozi prethodne vlasti, odnosno srpske zajednice koja je to predložila i hoće li se raditi po tom program I u srpskim sredinama”, dodao je Tasić.

Na pitanje kako komentariše to što je Koordinaciono telo nezainteresovano što Bujanovac ima jednoetničku vlast a njegov šef Zoran Stanković kaže da oni nisu nadležni za to I šta misli da li bi to sa isklljučivo albanskom koalicijom moglo da se desi a da nije bilo dogovora na mnogo višim nivoima, odgovara ; “Ja ne mogu da kažem da li je bilo ili nije bilo dogovora na višem nivou, ali smatram da je izjava šefa Koordinacionog tela sramna “, rekao je Tasić koji podseća da vlast ipak formira većina onih koji se dogovore .

On smatra da je Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo I Medvedju , kao državni organ formiran samo zbog ovih opština, “moglo da da neke predloge” ali da to nigde nije video ni čuo.

.

Za njega je problematična pozicija liste oko SNS, koja je osvojila 10 mandata u Bujanovcu.

“ Oni nisu smeli sa deset mandata da ostanu po strani, I  trebalo je mnogo više mudrosti nego nerealnih zahteva ”, rekao je Tasić I dodao da “tek sada vidimo koliko smo mnogo imali kao srpska zajednica u Bujanovcu.

On je podsetio da je 40 posto svih investicija iz budžeta bio namenjen srpskoj zajednici u svim dosadašnjuim multietničkim koalicijama.

Smatra da do ovakvog formiranja nove vlasti u Bujanovcu u kojoj nema mesta za Srbe ne bi došlo da je “bilo malo više mudrosti u srpskom delu” I da je “koalicija oko SNS-a pozvala i našu koaliciju na zajednički dogovor. Sada može da stigne račun za sve”, smatra Tasić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.