Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2020, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u Karl Poper debati

NIŠ

 Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu je održano Nacionalno takmičenje u Karl Poper debati. Studenti, podeljeni u afirmativne i negatorske ekipe, njih 24. debatovalo je o aktuelnim temama poput rodne ravnopravnosti, nasilja na internetu, socijalnih mreža, imigracija, prava LGBT populacije i religije.

                      Nakon trodnevnih kvalifikacija, u finalu su pobedili Vladislava Stamenković, Luka Filipović i Marko Nedeljković, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su time stekli pravo učešća na internacionalnom takmičenju, koje će biti održano februara 2020. godine u Kavadarcima.

                      Takmičenje je organizovano u okviru projekta Hate fighters in action, od strane Kom 018 – Kluba za osnaživanje mladih, Pravnog fakulteta u Nišu i Moot court besedničkog i debatnog kluba Iustitia.

                     Posle nacionalnih takmičenja u 7 država, najbolji timovi su se sastali u Nišu gde su debatovali o temama vezanim za govor mržnje. Sjajni debateri iz 7 država su pokazali zavidni nivo veština i znanja, a u finalu su se našle Poljska i Srbije, gde je posle intezivne i veoma interesantne debate pobedio tim iz Srbije. KOM 018 se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama, partnerima, Pravnom fakultetu, Studentskom parlamentu Univerziteta u Nišu, a pre svega mladim takmičarima i radujemo se novim, zajedničkim aktivnostima.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.