Tablet računari za romsku decu iz osnovnih škola u Vranjskoj Banji i Bujanovcu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 12:25

Tablet računari za romsku decu iz osnovnih škola u Vranjskoj Banji i Bujanovcu

Zbog loših uslova života koji su predstavljali problem da se romska deca uključe u nastavu na daljinu, Centar za edukaciju Roma će u sredu, 5. avgusta podeliti po 50 tablet računara učenicima te nacionalne manjine u Osnovnim školama "Predrag Devedžić" u Vranjskoj Banji i "Branko Radičević" u Bujanovcu.

Računare će prvo dobiti učenici u Vranjskoj Banji od 11 sati, a od 14 i osnovci iz Bujanovca.

Kako navode iz Centra, ta deca nisu imala jednake šanse kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << njihovi vršnjaci tokom realizacije nastave na daljinu.

U svakoj školi ćemo podeliti po 50 tableta dobrim učenicima da bi im omogućili da se nesmetano uključe u praćenje nastave na daljinu, ali i da time podstaknemo i drugu decu da bolje uče, kao i da im pokažemo da je sa obrazovanjem veća šansa za zapošljavanje i sticanje materijalne sigurnosti. Projektnim aktivnostima je predviđeno da angažujemo i po jednog tutora koji će pomoći deci, ali i njihovim roditeljima da povećaju kompeticije za praćenje nastave na daljinu - kaže menadžer projekta Ljuan Koko.

Tablet računari su donacija Fonda za obrazovanje Roma, a pored dece u Vranjskoj Banji i Bujanovcu, dobiće ih i učenici od 5. do 8. razreda škola iz Zemun Polja i Kragujevca, zbog toga što i u njima ima dosta romske dece.

Projekat “Brzi odgovor na krizu izazvanu epidemijom virusa kovid 19 u romskim zajednicama” realizuje se od jula i trajaće do kraja godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.