Svrljiški odbornici usvojili budžet za 2017. godinu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svrljiški odbornici usvojili budžet za 2017. godinu

Nenamenski i kapitalni transfer Republike od ukupno 360 miliona i porez na zarade od 68 miliona čine najveći udeo u budžetu za 2017. godinu koji ukupno iznosi 566.220.000 dinara.

Budžet je podeljen na 17 programa, od prostornog i urbanističkog planiranja, do energetske efikasnosti, a najveći iznos od 136.570.000 odnosi se na opšte usluge lokalne samouprave. Za poljoprivredu i ruralni razvoj će biti izdvojeno 34 miliona, za saobraćajnu infrastrukturu 67,5 miliona, a najmanji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iznos od 2,25 miliona namenjen je za zaštitu životne sredine.Budžet pred svrljiškim poslanicima; foto: A.K.

Najveći broj od ukupno 10 amandmana opozicije, najviše iz koalicije okupljene oko SPS-a, odnosio se na smanjenje plata zaposlenih, ali su svi odbijeni.

Prema obrazloženju načelnice Odeljenja za budžet i finansije Marine Savić, plate zaposlenih utvrđene su zakonom i tu se primenjuju osnovice prema zaključcima Vlade Srbije, pa nijedan od tih amandmana nije bio prihvatljiv.

Inače, prema rečima Savićeve, donacije od međunarodnih organizacija planirane su sa 10 miliona dinara, a sredstva su namenjena finansiranju komunalne infrastrukture.

Što se tiče rashoda budžeta, najveći akcenat stavljen je, prema rečima Savićeve, na investicionu izgradnju, razvoj poljoprivrede kao pretežne delatnosti, socijalnu zaštitu i sprovođenje akcionih planova za zapošljavanje.Savićeva najavila rekonstrukciju zgrada u opštinskoj svojini; foto: A.K.

Kapitalni transfer iz Republike od 60 miliona odnosi se na potpunu rekonstrukciju zgrade Osnovne škole „Dobrila Stambolić“. Takođe, planirana je i potpuna rekonstrukcija zgrade Srednje škole „Dušan Trivunac Dragoš“ gde će učešće Opštine biti 4 miliona dinara – kaže Savićeva.

Konačno je u plan budžeta ušla i rekonstrukcija gradskog parka, za šta je predviđeno milion dinara, ali će, nakon više godina propadanja i, najblaže rečeno rugla u centru grada, novi sjaj dobiti i neke zgrade u vlasništvu Opštine.

Samo za rekonstrukciju zgrade Opštine budžetom je predviđeno 1,3 miliona dinara – kaže Savićeva.

Naglašava da će, kako je predviđeno, konačno u narednoj godini biti uređene i fasade Centra za turizam, kulturu i sport, zatim zgrada Centra za socijalni rad, kao i sudska zgrada u samom centru Svrljiga.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.