Izvor: JUGpress.com, 26.Nov.2020, 19:57

Svi ugostiteljski objekti i tržni centri u Nišu poštuju propisane mere za zaštitu od kovida

NIŠ

Svi ugostiteljski objekti i tržni centri u Nišu od utorka su zatvoreni od 18 sati. Nije bilo nepoštovanja nove mere Vlade Republke Srbije koja je od tog dana stupila na snagu. Kada se rdi o poštovanju drugih propisanih mera, iz Komunalne milicije kažu da ima manjih propusta.

                              Od utorka 24. novembra pa do 3. decembra, do 18 sati moraju biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti – zabranjen je rad kafića, restorana, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tržnih centara, kao i drugih sličanih objekata. Prodavnice nastaviće da rade do 21 sat, a apoteke, dostava hrane, benzinske pumpe koje toče gorivo i privreda koja radi treću smenu mogu da rade 24 sata. U Nišu nije bilo nepoštovanje nove mere tokom prvog dana primene ove odluke, kažu u komunalnoj miliciji.

                          “Izkontrolisali smo 195 objekata, 17 kladionica, 7 tržnih centara, 76 ugostiteljskih objekata, i svi su bili zatvoreni u skladu sa vremenom koje je propisano uredbom Vlade Republike Srbije”- kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije.

                           Pored ovih mera komunalna milicija kontroliše da li postoje i kovid redari za primenu mera, sredstva za dezinfekciju i dezo barijere na ulazima, da li se osoblje pridržava svih propisanih mera. Od ovih mera u prethodnom periodu bilo je manjih odstupanja.

                         “Naši ljudi su prisutni u prvom redu na mestima gde se okuplja veći broj građana, kontroliše se da li se nose zaštitne maske, kako od strane osoblja koje je zaposleno u tržnim centrima tako i samih građana jer se nalaze  u zatvorenom prostoru”- dodaje Đorđević.

                           Ukoliko im odstupanja od propisanih mera ona se rešavaju na licu mesta.

                        “Ako smo negde uočili da nije definisan kovid redar naređeno je da to već istog dana bude rešeno i da se odredi lice za to. U nekim objektima smo ustanovili da ne postoji dovoljno sredstava za ličnu higijenu ali smo i to korigovali na licu mesta. U svakom slučaju odstupanja su bila u malom broju, dok je većina ispoštovala naložene mere”- kaže Đorđević.

                         On dodaje da kazne za sada nisu pisane jer Komunalna milicija i Komunalna inspekcija su prvog dana za sitnije prekršaje samo opominjale vlasnike objekata.

                       Što se tiče nepoštovanja radnog vremena objekata za pravna lica kazna je 150 000, preduzetnike 75 000 dinara i za odgovorno lice u pravnom licu 25 000 dinara.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.