Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2021, 08:32

Sve veći broj siromašnih u Srbiji

BEOGRAD

Srbija je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, koji se obeležavao prošle nedelje, dočekala sa sve većim brojem realno siromašnih građana i sve češćim odbijanjem zahteva građana za dobijanje pomoći ili, jednostavno, otežavanjem uslova za njeno dobijanje.

“Umesto da produbljuje svoju socijalnu ulogu i ide u susret socijalno ugroženim građanima, država se sve više povlači iz ove uloge”, ocenila je organizacija A 11 u saopštenju.

Najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << problem je što nisu svi siromašni ljudi u sistemu socijalne zaštite, nisu evidentirani i država im ne pruža pomoć, odaje se u saopštenju.

“Neki od njih ni ne znaju da imaju pravo na pomoć, neki ne umeju ili ne mogu da podnesu zahtev, a negde postoji niz administrativnih prepreka koje izgledaju tako da kao da država ‘odvraća’ građane od toga da koriste svoja socijalna prava”, rekao je programski direktor Inicijative A11 Danilo Ćurčić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.