Sve porodice iz izgorelih baraka Građevinara prihvatile gradske stanove

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2021, 10:55

Sve porodice iz izgorelih baraka "Građevinara" prihvatile gradske stanove

Svih deset porodica koje su ostale bez domova nakon požara u ulici Aleksandra Medvedeva prihvatilo je ponudu Grada da pređu u gradske stanove po subvencionisanim cenama, kaže zamenica gradonačelnice Dušica Davidović. Odluku o izdavanju gradskih stanova usvojilo je Gradsko veće, a oni će moći da se presele nakon što odluka prođe i glasanje na narednoj sednici Skupštine Grada.

Nakon što su neki u početku negodovali i odbijali da pređu u gradske stanove uz zakupninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do kraja meseca sve porodice koje su ostale bez svojih kuća trebalo bi da budu u gradskim stanovima, jer nemaju drugo rešenje.

Dok čekaju i na zvanično odobrenje, jedna žena je u Prihvatilištu, četiri porodice su u Sigurnoj kući a ostali su se sami snašli.

Žena koja je u Prihvatilištu potpisaće predugovor i prva biti smeštena u gradski stan u blizini bolnice, što joj posebno odgovara jer ide na dijalize. Nju prvo moramo da smestimo, jer u Centru Mara gde je Prihvatilište od sledeće nedelje počinje usluga „Predah smeštaj“, kaže Davidovićeva.

Gradske stanove po subvencionisanim cenama ove porodice mogu da koriste do dve godine, a zatim imaju pravo da konkurišu za gradske stanove solidarnosti, rekla je ranije gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Da podsetimo, oko 40 ljudi ostalo je bez krova nad glavom pre mesec dana kada je u ulici Aleksandra Medvedeva požar zahvatio deset kuća koje su nekada pripadale Građevinaru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.