Sutra “Bazar zdravlja” na Paliluli

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra “Bazar zdravlja” na Paliluli

NIŠ

Sutra od 10 do 12 sati na teritoriji gradske opštine Palilula održače se “Bazar zdravlja”. Kako su u niškom Domu zdravlja najavili u subotu u ovom terminu  na platou ispred Niškog kulturnog centra građani će moći da besplatno provere svoje zdravstveno stanje.

Lekari će zainteresovanim Nišlijama meriti krvni pritisak, nivo šećera u krvi, određivati procenat masne mase u organizmu i bodi-mas indeks a pružaće savete o zdravim stilovima života i prevenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ali I saveti u vezi pravilne ishrane sportista.  Biće omogućen i pregled mladeža

“Vodeće uzroke obolevanja i umiranja u Republici Srbiji predstavljaju hronična nezarazna oboljenja (bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti – rak dojke, grlića materice i debelog creva), čijem nastanku i razvitku doprinose faktori rizika u najvećoj meri vezani za neadekvatno zdravstveno ponašanje, kao i za faktore nasleđa. Rizik nastanka ovih oboljenja se može redukovati ili eliminisati blagovremenom prevencijom” , kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz niškog Doma zdravlja najavljuju da će tokom maja, juna, jula, avgusta i septembra  “Bazari zdravlja” biti organizovani na različitim lokacijama u gradu,  kako je to bilo organizovano prethodnih godina.

U nedelju  06.05.2018. godine u periodu od 09:00 do 13:00 časova, – Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje Dom zdravlja Niš u saradnji sa Udruženjem invalida rada grada Niša,, kako kažu u ovoj ustanovi “ krenuće u susret pacijentima sa željom da pomognemo i pružimo zdravstveno- socijalnu podršku. Medicinske ekipe obići će  stanovnike gradske opštine „ Medijana “.U toku ove akcije zaposleni iz Doma zdravlja Niš  obavljaće preglede u stanu pacijenta, snimanje EKG I određivanje  nivoa šećera  u krvi.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.