Surdulički Radnik doveo prvog Indonežanina u srpskoj Superligi

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2020, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surdulički Radnik doveo prvog Indonežanina u srpskoj Superligi

Član indonežanske reprezentacije do 19 godina Vitan Sulajman potpisao je troipogodišnji ugovor sa Radnikom iz Surdulice i tako je postao prvi Indonežanin koji će zaigrati na terenima elitnog ranga, kažu u surduličkom klubu. 18-godišnje desno krilo dolazi iz kluba PSIM Jogjakarta, a kaže da je "veoma sam impresioniran sredinom i ljudima u Radniku".

Sulajman je bio meta klubova iz Belgije, kao i poljske Legije iz Gdanjska, ali je odlučio da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na jug Srbije.

Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna ali sa druge strane, vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv. Istog sam mišljenja i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu - rekao je mladi fudbaler.

Sulajman u dresu Radnika; foto: FK Radnik

Novi igrač u redovima Radnika, prema rečima sportskog direktora Darka Gašića, spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji.

Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji Ragunan Athletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub. U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i preko 13 nastupa za selekciju U23. Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Witanov talenat - kaže Gašić.

Priliku da debituje u plavom dresu imaće već u subotu, 22. februara od 16 sati, kada Radnik dočekuje Mačvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Iz Indonezije u Surdulicu: Sulaeman potpisao TROIPOGODIŠNJI UGOVOR sa Radnikom

Izvor: OkRadio.rs, 19.Feb.2020, 11:52

Od ovog proleća ljubitelji fudbala u Srbiji će moći da vidi i prvog Indonežanina u Superligi Srbije, saopštila je uprava surduličkog superligaša. Naime, Witan Sulaeman će biti prvi fudbaler iz ove azijske države koji će zaigrati u Super ligi Srbije, obzirom da je potpisao troipogodišnji ugovor...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.