Izvor: BujanovackiGlas.info, 16.Nov.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Šumske zgode i nezgode“ u Vrtiću Naša radost

Prema ovoj pozorišnoj priči, tamošnji stanovnici  organizovali  su veliku „Šumoviziju“, kako bi uz pomoć muzike i lepih reči naučili ljude da čuvaju i vole šumu, baš kao i drugarstvo i prijateljstvo BUJANOVAC,  16. novembar 2017.„Šumske zgode i nezgode“, naziv je pozorišne predstave koju su u četvrtak za mališane PU „Naša radost“ u Bujanovcu odigrali glumci  beogradskog Putujućeg dečjeg  pozorišta „Poletarac“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info <<
Tako su se deca, u sali bujanovačkog vrtića, upoznala sa velikim problemom  šumskih stanovnika, jer ljudi ne vide koliko je njihova šuma lepa.
Ovo je već druga godina kako glumci ovog pozorišta gostuju u našoj ustanovi. Radujemo se, zajedno sa mališanima, nastavku  te saradnje. Današnji događaj  je deo godišnjeg plana rada vrtića, tako da je pozorišna  predstava sa „Poletarcem“ dogovorena već u septembru, kaže Vesna Aleksić Zato su, prema ovoj pozorišnoj priči, tamošnji stanovnici  organizovali  veliku „Šumoviziju“, kako bi uz pomoć muzike i lepih reči naučili ljude da čuvaju i vole šumu, baš kao i drugarstvo i prijateljstvo.
Publika je, netremice prateći nastup glumaca, uživala u ulogama  junaka  predstave: Šumskom Čarobnjaku, Medi, Mišu Mikiju, Vuku Vukanu, Zeki Šašku…
Današnja predstava je, kako kaže pedagog Vesna Aleksić, nastavak saradnje Pozorišta „Poletarac“ i Predškolske ustanove “ Naša radost“ .
-Ovo je već druga godina kako glumci ovog pozorišta gostuju u našoj ustanovi. Radujemo se, zajedno sa mališanima, nastavku  te saradnje. Današnji događaj  je deo godišnjeg plana rada vrtića, tako da je pozorišna  predstava sa „Poletarcem“ dogovorena već u septembru – podseća sagovornica „Bujanovačkih“.
Pre Bujanovca, Putujuće dečje pozorište „Poletarac“ gostovalo je u Vranju, čime je započelo ovogodišnju turneju po mestima Pčinjskog okruga.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.