Sukob interesa u Fondaciji “Sveta Petka”

Izvor: juGmedia, 23.Maj.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob interesa u Fondaciji “Sveta Petka”

NIŠ – Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić ocenila je das u funkcioneri gradske opštine Medijana koji su i  članovi Komisije za raspodelu sredstava Fondacije “Sveta Petka” u sukobu interesa.

Direktorka je reagovala na osnovu zahteva odborničke grupe Pokreta “Niška priča” da iznese svoje mišljenje u vezi situcije u Medijani. Fondacija ima 9 članova a od toga su petoro odbornika koji takođe ne mogu biti članovi pomenute Komisije.

“Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << smo na ovu nepravilnost, sukob interesa ukazivali jos pri samom formiranju Fondacije „Sveta Petka“ ali se skupstinska većina oglušila a naročito predsednik Skupštine koji očigledno  je pokazao da nije „dorastao“ zadatku i mestu na kome je postavljen. Kako nije poslušao naše savete da se dodatno „edukuje“ iz poznavanja funkcionosanja  lokalnog parlamentarizma desilo se ono što smo i tada najavili da je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, pa s tim u vezi tražimo da svi članovi Fondacije podnesu ostavke”, rekao je Predrag Jelenković, odbornik Pokreta Niška priča.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.