Studenti iz Beograda pošumljavaju i čiste Staru planinu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz Beograda pošumljavaju i čiste Staru planinu

Putem Stare planine krenuće 50 studenata Šumarskog fakulteta iz Beograda koji će tokom 3 dana akcije “Tvoj život su tvoja dela” pošumljavati planinu i čistiti njene reke i potoke.

Studenti će od 11. do 14. aprila biti smešteni u Planinarskom domu, prvog dana obići će selo Dojkinci i okolinu, a sa pošumljavanjem će krenuti sledećeg dana.

Jedan od organizatora akcije, Nikola Popović, student prodekan Šumarskog fakulteta, kaže da je ovo postala već tradicionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << akcija, te da svake godine sve više studenata dolazi na Staru planinu.

Drugog dana boravka pošumljavače se oni delovi gde odredi JP Srbijašume, dok će se trećeg dana čistiti vodotokovi u Parku prirode Stara planina. Pomoćiće nam đaci i profesori iz srednjih škola u Pirotu, kao i radnici Srbijašuma i Vodoprivrede - kaže Popović.

Studenti će urediti i dvorište Planinarskog doma, a kako dodaje Popović, očekuju da im se pridruže i meštani sela, jer "raste ekološka svest ljudi koji žive pored reka i u zabačenim planinskim selima".

Akcija je rezultat saradnje JP Srbijašume koje će obezbediti sadnice, Šumarskog fakulteta koji obezbeđuje prevoz i Turističke organizacije Pirota i Grada Pirota koji su zaduženi za smeštaj i hranu učesnika.

Podsetimo, ovo nije prvi put da studenti beogradskog univerziteta posećuju Staru planinu i selo Dojkinci, sredinom aprila studenti i profesori sa Arhitektonskog fakulteta uredili su Dom kulture u istom selu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.