Studenti i profesori iz Beograda ispitiju potencijale staroplaninskih sela

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti i profesori iz Beograda ispitiju potencijale staroplaninskih sela

Nakon što su sa meštanima renovirali seoski dom kulture u Dojkincima, studenti i profesori beogradskog Arhitektonskog fakulteta vraćaju se na Staru planinu, ali ovog puta u selo Pakleštica.

Na Staroj planini će boraviti od 18. do 21. oktobra studenti master studija sa svojim profesorima u okviru nastave koju pohađaju iz 2 predmeta.

Osnovni cilj obilaska terirorije je, pored omogućavanja neposrednog uvida u predmetno područje, povezivanje nastavnog procesa sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najznačajnijih zainteresovanih strana na teritoriji Parka prirode Stara planina, radi boljeg razumevanja stanja, problema, ograničenja, prednosti, vrednosti i potencijala za razvoj, ali i uvida u njihove ideje o poželjnom razvoju koje bi u nastavku rada mogli biti razvijani - navode na Arhitektonskom fakultetu.

Tokom prošlogodišnje studijske posete Dojkincima rodila se ideja o sređivanju seoskog Doma kulture koje je realizovano ove godine, a i ovog puta se očekuje da se nešto slično uradi i u Pakleštici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.