Studenti PMF kontrolišu kvalitet vode

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti PMF kontrolišu kvalitet vode

Niš – Kvalitet voda iz reka na području  Niša ubuduće će biti proveravan i u laboratoriji “Bioekocen” na niškom Prirodno-matematičkom fakultetu.

 U ovoj novootvorenoj laboratoriji kvalitet vode proveravaće studenti i profesori PMF-a, a uzorke vode jednom mesečno moći će da donesu i građani. Analize o zagađenosti vode biće objavljivane na sajtu www.pmf.ni.ac.rs/bioekocen i u Ekobiltenu.

Otvaranje laboratorije “Bioekocen”  pomogla je kompanija “Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Moris” preko program PECD. Laboratorija je opremljena uređajima koji omogućavaju analize na osnovu bioloških parametara, odnosno stanja životinja, biljaka i bakterija uvodi.

                                          (Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.