Student iz Rusije: ne krasi nas samo slavna zajednička prošlost nego i blistava budućnost (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 08.Okt.2015, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student iz Rusije: ne krasi nas samo slavna zajednička prošlost nego i blistava budućnost (VIDEO)

"Srbi i Rusi zajedno kroz vekove” naziv je Međunarodne konferencije u organizaciji SS "Zavetnici" održane 5. oktobra.



Odnosi Srbije i Rusije utemeljeni su vekovnom saradnjom, ali treba raditi na njihovom daljem produbljivanju, zajednička je poruka govornika na Međunarodnom forumu „Srbi i Rusi zajedno kroz vekove“, održanom u Ruskom domu u Beogradu u organizaciji Srpskog sabora Zavetnici.

Delegaciju studenata iz Rusije predstavljali su >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Dmitrij Krugavoj, Andrej Šljahovski i Nikita Čerešenko koji je u izjavi za KM Novine posebno istakao doček na koji su naišli kod ljudi u Srbiji.

"Emocije prosto tuku. Ovakve ljude nigde nisam video, ovde je svaki čovek meni kao brat" na svoj način je Čerešenko potvrdio moto foruma.

"Mi moramo da učvršćujemo studentsku saradnju između naših zemalja, jer ćemo mi kroz nekoliko godina već zauzimati vodeće pozicije u vlasti, privredi i svim sferama delatnosti države. I ako mi sada napravimo kontakte i naučimo da govorimo na zajedničkom jeziku, savez naših država će ostati večan i neće nas samo krasiti slavna zajednička prošlost nego i blistava budućnost" poručio je Čerešenko mladima iz Srbije i  Rusije.




U ime Srpskog sabora Zavetnici, prisutne je pozdravila Milica Đurđević, koja je naglasila da Rusija i danas, kao što je to činila u prošlosti, brani srpske nacionalne interese. Ona je, u ime pokreta, prenela reči čestitke ruskom državnom rukovodstvu na odluci da se otvoreno suprotstavi terorističkim operacijama u Siriji i time ohrabri čitav humani deo sveta.

Video: Stevo Mrđen
Prevod sa ruskog: Marko Pejković
Izvor: KM Novine :: © 2014 - 2015 :: Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.