Student bio na korak do preokreta, ali ipak izgubio

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student bio na korak do preokreta, ali ipak izgubio

Iako je malo falilo da naprave preokret u samoj završnici, nakon dvocifrenog zaostatka za novosadskim timom 021, košarkašice Studenta nisu imale snage da održe taj tempo do kraja, pa su zabeležile i drugi prvoligaški poraz, na svom terenu, rezultatom 77:69 (18:17, 18:16, 24:13, 17:23).

Tokom prvih 5 minuta Student je vodio, ali su ga gošće sustigle, vezale 7 poena i povele. Do kraja prve četvrtine vodila se naizvesna borba, a Nišlijke su do njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kraja smanjile zaostatak na pola koša.

Borile su se do kraja poluvremena domaće košarkašice, smanjivale prednost rivala, a one ponovo odmicale. Student je loše otvorio treću deonicu, pa su vrlo brzo, zahvaljujuću ukradenoj lopti i polaganju Tamare Jokić Novosađanke po prvi put na meču povele sa dvocifrenom razlikom.

Potrajala je ova prilično ubedljiva prednost tima 021 sve do 7 minuta pre kraja utakmice, kada je malo falilo da u sali Osnovne škole "Dušan Radović" bude viđen veliki preokret - Nišlijke su vezale čak 12 poena i izjednačile (66:66).

Ipak, nošene Jovanom Adamović, jednom od najboljih košarkašica u domaćem prvenstvu, povele su gošće ponovo i malo po malo podizale prednost, sve do krajnjih 69:77.

Upravo Adamović je bila i najbolja igračica na meču, pošto je ostvarila dabl-dabl učinak od 26 poena i 19 skokova. U niškom sastavu najefikasnija bila je Jovana Jeremić, koja je postigla 19 poena.

Nakon 2 uvodna kola, Student je u donjem delu tabele, među 5 ekipa koja ne znaju za pobedu.

Već u sredu, 10. oktobra, Nišlijke će odigrati svoj sledeći prvenstveni meč, pošto u vanrednom, 3. kolu, gostuju ekipi Radivoj Korać u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.