Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2023, 19:56

Stres kao životni saputnik

NIŠ

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu organizuje seminar pod nazivom ,,Stres kao životni saputnik: istraživanje, praksa i potencijalne strategije za uspešno suočavanje sa stresom”. Seminar će biti održan 16. juna  od 17 do 20 časova u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

                                          >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Koncept seminara zasnovan je na boljem razumevanju stresa i toga kako se manifestuje, kako se u metodologiji istraživanja pristupa proučavanju stresa i njegovog uticaja na mentalnog zdravlje, kao i ulozi psihoterapije i profesionalne podrške u održavanju mentalnog zdravlja u stresnim situacijama“, kažu organizatori seminara.

                                          Predavači na seminaru biće ass. Dušan Vlajić, psiholog, asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu i relacioni TA psihoterapeut u edukaciji, Darinka Ilić, psiholog i koordinator istraživačkog sektora u Psihološkom savetovalištu za studente i dr Miloš Rakić, specijalista psihijatrije i porodični terapeut pod supervizijom.

                                           „Na seminaru, između ostalog, govoriće se i o faktorima rizika koji doprinose nastanku stresa, o metodama, tehnikama i alatima koji se koriste u svrhu psiholoških istraživanja stresa, kao i potencijalnim strategijama za uspešno suočavanje sa stresom“, dodaju organizatori.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Seminar "Stres kao životni saputnik" u Nišu

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 15:15

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu organizuje seminar pod nazivom "Stres kao životni saputnik: istraživanje, praksa i potencijalne strategije za uspešno suočavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.