„Strani“ studenti postali promoteri naših prilika

Izvor: juGmedia, 19.Jul.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Strani“ studenti postali promoteri naših prilika

NIŠ – Četvoro naših studenata iz dijaspore tokom protekle tri nedelje upoznalo se sa radom lokalne samouprave, javno komunalnih preduzeća i privatnih kompanija.

Projekat „Upoznaj državu Srbiju“ sprovodi NALED u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Švajcarske.

Nakon održane letnje prakse, Nišlijka Natalija Nikolić, koja u Austriji studira Međunarodnu poslovnu ekonomiju, Belinda Pešić Grosman, studentkinja menadžmenta i strategije poslovanja, koja pohađa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << onlajn studije u Parizu, Filip Popović iz Beograda, student ekonomije u Italiji i Dimitrije Tasić, koji na Univerzitetu u Indijani (SAD) studira političke nauke, održali su predavanje na Univerzitetu o studiranju u inostranstvu i podelili sa utiske iz našeg grada.

Načelnik Službe za poslove gradonačelnika Dejan Andrejević sa njima je potpisao Protokol o saradnji koji predviđa da ovo četvoro studenata u narednih šest meseci nastave saradnju.

Šef Kancelarije za saradnju sa dijasporom Tamara Ćirić izrazila je zadovoljstvo rezultatima projekta „Upoznaj državu Srbiju“ u kome Grad Niš ove godine po prvi put učestvuje.

Studenti iz dijaspore napravili su i prvu brošuru niške Kancelarije za saradnju sa dijasporom, namenjenu našim građanima koji žive u inostranstvu, koji u njoj mogu pronaći osnovne informacije o radu ove kancelarije.

U prepunoj Maloj sali Univerziteta u Nišu, studente je pozdravio i prorektor za nastavu prof. dr Dobrica Živković.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.