Stopiran tender vredan 27 miliona dinara za asfaltiranje ulica u Bujanovcu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2023, 12:29

Stopiran tender vredan 27 miliona dinara za asfaltiranje ulica u Bujanovcu

Za asfaltiranje 18 ulica u Bujanovcu iz budžeta je namenjeno 27,1 milion dinara, a tender za izbor firme kojoj će taj posao biti poveren i koji je trebalo da bude otvoren do petka, 7. aprila, trenutno je suspendovan zbog podnetog Zahteva za zaštitu prava.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, Opštinska uprava Opštine Bujanovac traži firmu koja će asfaltirati ulice Karađorđa Petrovića, deonicu od parka do mosta, ulicu kod picerije “Toskana”, Kosovsku kod albanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << groblja, Morava 76, Ulicu Jaćima Đošića, deonicu kod džamije i Branka Radičevića.

U planu je i asfaltiranje Lopardinskog puta i Ulice Petra Drapšina.

Planirani period izvođenja radova po ovom ugovoru ne može biti kraći od 60 dana i duži od 75 dana od dana uvođenja u posao - piše u dokumentaciji.

Međutim, Opština je zaustavila dalje aktivnosti u postupku javne nabavke i tender je tri dana pre isteka roka za prijave stopiran u ponedeljak, 4. aprila, zbog Zahteva za zaštitu prava.

Između ostalog, u podnetom Zahtevu je ukazano i da je obilazak lokacije, što je naručilac tražio u tenderu, uslov koji diskriminiše ponuđače i ograničava konkurenciju.

Ovo nikako ne može biti obavezan uslov za ponuđače, već isključivo mogućnost, te vas molimo da ovaj USLOV uklonite iz konkursne dokumenetacije. Takođe, postupak javne nabavke nije transparentan jer unapred znate broj ponuđača i koji ponuđači će učestvovati, pa samim tim postoji mogućnost za uticaj na ponuđače, što je potpuno suprotno ZJN - piše u zahtevu.

Podnosilac zahteva je ukazao i na to da je Opština dužna da kompletan projekat postavi na Portalu javnih nabavki zajedno sa konkursnom dokumentacijom i pozvao Opštinsku upravu da kompletan projekat postavi na Portal javnih nabavki.

Iz Opštine pojašnjavaju da imenovani ponuđač, iako nije precizirano ko je podnosilac Zahteva, već 20 godina konkuriše na tenderima ili konkursima o izvođenju radova i nikad nije zahtevao da se objavi projekat, a sada i to traži, a što se tiče obilaska lokacije navode da su zadnjih godina od firmi koje su dobijale posao imali primedbe na loše terene i puteve, pa su zato ubacili i uslov za obilazak lokacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.