Stojičićevoj drugi mandat na mestu predsednice Opštine Babušnica

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2024, 15:52

Stojičićevoj drugi mandat na mestu predsednice Opštine Babušnica

Glasovima većine odbornika na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta za predsednicu Opštine Babušnica opet je, po drugi put, izabrana Ivana Stojičić. Njena zamenica ostaje Kristina Aleksić, dok je bilo promena na čelu Skupštine - umesto Dalibora Jocića funkciju predsednika obavljaće Milan Stamenković, a Maja Iskrenović je na mestu zamenika predsednika Skupštine zamenila Ivana Spirodonovića. Naprednjaci koji imaju apsolutnu većinu, dobili su i podršku odbornika liste "Demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stranka - Srbija protiv nasilja" Miljana Đurića.

Vlast u Babušnici formirao je SNS koji ima većinu, a Stojičićevoj je to drugi mandat kao i Kristini Aleksić, koja je opet imenovana za zamenicu predsednice Opštine.

One su, kao i članovi Veća, dobile podršku 15 prisutnih odbornika, jedan je bio protiv, a jedan glas je bio nevažeći.

Nakon vefifikacije mandata sednicu je napustilo šestoro odbornika SPS-a, za predsednika Skupštine izabran je doskorašnji većnik Milan Stamenković, a za njegovu zamenicu Maja Iskrenović, koja je u prethodnom mandatu takođe bila većnica.

Glasanje je bilo tajno, ali kako je odbornik liste "Narodni pokret Srbije - Srbija protiv nasilja" Slaviša Stojanović javno pocepao listić, a imenovi funkcioneri su dobili 16 glasova za, jasno je da su oni dobili i podršku odbornika liste "Demokratska stranka - Srbija protiv nasilja" Miljana Đurića.

Sekretar Skupštine biće Marija Đenić, koja je na tom mestu zamenila Radeta Minića.

Promena je bilo i u Opštinskom veću gde nema nijednog člana iz prošlog saziva, pa su sada u tom organu postavljeni Vladimir Ilić, dosadašnja direktorka Doma kulture Biljana Ignjatović Stevanović, Ivan Spiridonović, Bojana Ćirić, kao i Dragan Vidanović, nekadašnji predsednik Opštine Babušnica.

SNS u babušničkom parlamentu ima 15 odbornika, jednog manje u odnosu na prethodni saziv, dok je SPS osvojio 6 mandata, dva više nego na izborima 2020. godine.

U Skupštinu su ušli i po jedan predstavnik lista "Narodni pokret Srbije - Srbija protiv nasilja" i "Demokratska stranka - Srbija protiv nasilja".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.