Izvor: JUGpress.com, 05.Avg.2022, 23:43

Stigo i treći odgovor

LESKOVAC

Odgovor na Vaš tekst

Nadamo se da ćete ga objaviti u celosti i bez Vaših komentara, a u skladu sa zakonom o informisanju i medijima i

čl 97

Odgovor, odnosno ispravka objavljuje se bez izmena, izostavljanja i dopuna.

Dozvoljene su najneophodnije lektorske izmene koje ne menjaju smisao.

Ako je objavljeni odgovor, odnosno ispravka, preinačena u celosti ili delom, odgovorni urednik je dužan, da na zahtev, objavi izvorni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tekst odgovora, odnosno ispravke, odnosno izvorne delove odgovora, odnosno ispravke.

Nije dopušteno komentarisati odgovor, odnosno ispravku u istom broju medija, odnosno u istoj emisiji u kojoj se objavljuje odgovor, odnosno ispravka, niti u drugim emisijama na dan objavljivanja odgovora, odnosno ispravke.



Udruženje “I Ja se Pitam”

Leskovac

Svetozara Markovića 35

Poštovana urednice,

 Ovim pismom želimo da razjasnimo tekst „Odgovor JUGpressa udruženju “I ja se pitam”: Činjenice, a ne spinovi i magla” u kojem opet izlaze neke informacije koje su pod znakom pitanja, a u vezi kojih niste našli za shodno da nas kontaktirate.

Pominjete u tekstu da su se sastanci održavali u kancelariji udruženja „I Ja se Pitam“. Koliko se iz zapisnika koje ste objavili vidi, domaćin tih sastanaka je Goran Mitrović, a čini mi se da je on istaknuti član Nove DSS. Odgovorno tvrdimo da u prostorijama udruženja „I Ja se Pitam“ nije održan nijedan takav sastanak.

Pominjete da nismo reagovali povodom objava predstavnika navedenog pokreta, verovatno niste obratili pažnju na deo teksta koji se odnosi na njegove objave gde se ograđujemo od njih, ali ne zameramo vam. Nemamo nameru da se bavimo svim njegovim objavama sa njegove privatne Facebook stranice ili da odgovaramo po svakoj njegovoj objavi posebno. Odgovorili smo na one koje su delovi koje vi pominjete u tekstu, što možete videti iz našeg prethodnog odgovora.

Napominjemo još jednom da nismo ni u kakvoj koaliciji sa navedenim pokretom, ni sa jednom političkom strankom i da je naš stav da udruženje neće praviti koalicije sa političkim strankama, niti će se javno deklarisati da podržava bilo koju političku opciju. To je već traženo od nas od strane političkih aktera, pozivanjem pojedinih članova našeg udruženja, upućivanjem pretnji, ucenjiva, ali nismo pristali na to.

Tačno je da je naš bivši član i potpredsednik UO Aleksandar Rangelov prisustvovao sastancima sa predstavnicima pojedinih političkih aktera, što se vidi iz priloženih zapisnika, ali zbog stava udruženja da se ne ulazi u bilo kakvu koaliciju sa političkim akterima, i nezavisnog načina delovanja udruženja, gospodin Rangelov je samoinicijativno podneo ostavku na mesto potpredsednika UO i člana udruženja i to pre objavljivanja spornih tekstova.

To što je on kao pojedinac prepoznat kao član našeg udruženja, verovatno je zasluga kako poštovanja koje zaslužuje u javnosti, tako i trenutnom statusu udruženja koje se i inače bavi određenim političkim pitanjima. To se i vidi po tome kada smo reagovali saopštenjima u kojima smo osuđivali određene političke odluke na nivou grada, učestvovanjem u javnim raspravama kada se usvaja budžet, ili kada se usvajala odluka o obrazovanju Mesnih zajednica, ili kada se razmatrao plan upravljanja čvrstim komunalnim otpadom, kada smo radili na podršci pojedinim naseljima i selima tako što smo ih javno zastupali prema lokalnoj samoupravi i u izradi Akcionih planova, kada smo zarad očuvanja slobode medija osuđivali javno pritiske i očigledne napade na njih, pa i na Vaše medije, što ćemo isto nastaviti da radimo i dalje, ali i u skladu sa statutom udruženja raditi na kreiranju zdravog političkog ambijenta, što sve spada u domen lokalne politike, složićete se.

Smatramo takođe da kao građani ne smemo da stojimo po strani kada se donose važne političke odluke, a pre svega kada treba da se formiraju saveti Mesnih zajednica, koje treba da odslikavaju strukturu stanovništva u toj mesnoj zajednici, a ne politički plen i stoga ohrabrujemo građane da se uključe u borbu za svoja naselje i zajednice u kojima žive.

U Leskovcu, 05.08.2020.,                                                    Predsednik UO

   Bratislav Stamenković

A ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA

kaže, između ostalog, i sledeće

Razlozi za neobjavljivanje odgovora

Član 98

Odgovorni urednik nije dužan da objavi odgovor, odnosno sud neće narediti odgovornom uredniku da objavi odgovor:

6) ako se odgovor ne odnosi na informaciju na koju podnosilac tvrdi da odgovara;

11) ako je odgovor neprimereno duži od informacije, a podnosilac ga ne skrati u roku za podnošenje odgovora;

je odgovora važe i za neobjavljivanje dela odgovora.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.