Stanovnici dela Duvaništa imaju problem sa smećem, uključio se i advokat

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2023, 15:34

Stanovnici dela Duvaništa imaju problem sa smećem, uključio se i advokat

Đubre oko kontejnera, oko zgrada i dečijih igrališta problem je koji već duže vreme muči stanare četiri ulica u naselju Duvanište. Kako kažu, više puta su se obraćali JKP Mediana, ali pošto se smeće nagomilava, a niko ne reaguje, jedna advokatica pokušava da reši problem.

Žalili se "Mediani", ali bez rezultata; foto: S. V. Međublokovski prostor od Gabrovacke reke, ulice 27. marta, Patrisa Lumumbe i Naserove, sve do ulice Branka Miljkovica pun je smeća, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pored kontejnera, tako i preko travnjaka, igrališta, oko klupica. Stanari se se više puta obraćali JKP Mediana, ali bez rezultata pa su počeli da sumnjaju da je to preduzeće zaduženo za ono na šta se žale.

Zato je advokatica Maja Biculović, po ovlašćenju komšija, odlučila da podnese Zahtev za pristup informacija od javnog značaja JKP Mediana u kom traži odgovore na pitanja ko je nadležan za održavanje i uređenje međublokovskog prostora, ko je nadležan za uklanjanje smeća između stambenih zgrada van kontejnera i kojim propisima je to utvrđeno.

Ili trava ili đubre; foto: S. V. Nakon što su joj iz Mediane potvrdili da su oni nadležni i za uređenje međublokovskog prostora i za uklanjanje otpada, stanovnici naselja ponovo su prijavili problem.

Građani ovog dela grada bukvalno žive u smeću, niko nikada nije kažnjen zbog izbacivanja smeća van mesta predviđenog za to, nikada radnici JKP Mediane nisu očistili djubre sa ovih zelenih površina i dečijih igrališta, trava se retko kosi, a i tada se tako pokošena ostavlja - kažu stanari.

Dok stanari čekaju reakciju nadležnih, i novinari Južnih vesti su pitali Medianu da li planiraju da očiste prostor u tom delu naselja, ali do objavljivanja teksta nije bilo odgovora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon žalbi građana, radnici “Mediane” očistili smeće u Duvaništu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2023

Po prijavi građana, radnici JKP Mediana očistili su smeće oko kontejnera u delu naselja Duvanište u Nišu. Oni su apelovali na stanare da ne odlažu đubre pored kontejnera...Nakon što su se građani žalili JKP Mediana i Južnim vestima da je međublokovski prostor od Gabrovacke reke, ulice 27....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.