Izvor: JUGpress.com, 26.Mar.2024, 21:43

Stalna radna grupa za bezbednost novinara održala redovan sastanak na kome su razmatrane pretnje Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću

BEOGRAD
Stalna radna grupa za bezbednost novinara (SRG) održala je 25. marta u Beogradu redovan tromesečni sastanak, prvi u 2024. godini, na kome su razmatrani bezbednosni izazovi sa kojima su se medijski profesionalci suočavali tokom prva tri meseca ove godine.
Posebna pažnja posvećena je slučajevima pretnji upućenih novinarima i liderima Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću iz Novog Sada. Dinko je prisustvovao sastanku putem video uključenja gde je u direktnom razgovoru sa predstavnicima tužilaštva i policije dobio detaljne informacije o svim do sada preduzetim istražnim radnjama kao i očekivanjima u vezi sa otkrivanjem počinilaca.
Branko Stamenković...

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Stalna radna grupa za bezbednost novinara razmatrala pretnje upućene Dinku Gruhonjiću i Ani Lalić Hegediš

Izvor: Danas, 27.Mar.2024, 17:01

Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je danas da je na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kojem je prisustuvao i Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, bilo reči o pretnjama Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.