Štabovi u pripravnosti zbog najavljene kiše

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štabovi u pripravnosti zbog najavljene kiše

Zbog obilnih padavina koje se, prema najavama meteorologa, očekuju večeras i sutra pre podne u jugoistočnim i istočnim krajevima, vodostaji reka će biti povećani, pa su iz Sektora za vanredne situacije alarmirali gradske i opštinske štabove.

Sektor je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, obavestio štabove da preduzmu operativne i preventivne mere “u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja, posebno na odbrani od poplava na vodotokovima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << drugog reda i sprečavanju pojave takozvanih urbanih poplava“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim nadležnim službama neprekidno prate stanje na terenu - stoji u saopštenju.

To potvrđuju u Štabu za elementarne nepogode niške Opštine Crveni Krst, čiji članovi dežuraju.

U stalnom smo kontaktu sa savetima građana koji će nas alarmirati ako dođe do promena na terenu, sa Gradskim štabom za vanredne situacije i preduzećem “Srbijevode” - kaže Suzana Ćirić, član Radne grupe Štaba Opštine Crveni Krst.

Prema meteorološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana se u južnim, jugozapadnim, jugoistočnim predelima očekuje od 20 do 30 milimetara kiše, a sutra na jugu i istoku oko 20 milimetara kiše za 12 sati.

Na donjem toku Južne Morave kod hidrološke stanice Mojsinje kod Aleksinca vodostaj je prešao granicu redovne odbrane od poplava i kretaće se do granice vanredne odbrane. Povećan je nivo vodotokova i Veternice, Toplice i Jablanice.

Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni na putu Niška Banja -Gadžin Han zbog učestalih odrona kroz klisure i stenske useke, a odroni su mogući i na deonici kroz Sićevačku klisuru.

Zbog klizišta je i dalje je sužen deo auto-puta E-75 Beograd-Niš kod Aleksinačkog Bujmira.

Zbog zaostalog snega i leda na putevima drugog prioriteta u planinskim predelima područja Leskovca na pojedinim deonicama kolovoz je klizav, pa iz AMSS-a savetuju opreznost u vožnji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Štabovi u pripravnosti zbog najavljene kiše

Izvor: OkRadio.rs, 05.Apr.2015

Zbog obilnih padavina koje se, prema najavama meteorologa, očekuju večeras i sutra pre podne u jugoistočnim i istočnim krajevima, vodostaji reka će biti povećani, pa su iz Sektora za vanredne situacije alarmirali gradske i opštinske štabove. Sektor je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.