Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2022, 08:48

Šta se stvarno desilo sa podacima Republičkog geodetskog zavoda

BEOGRAD

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) zatražili su danas, u otvorenom pismu, od premijerke Ane Brnabić da da konkretne odgovore o razlozima višenedeljne blokade te institucije, jer više od 20 dana javnost, a i zaposleni u RGZ i katastrima širom Srbije, ne mogu da shvate o čemu se radi.

Nesuvisla i nerazumljiva saopštenja koja dolaze iz RGZ, osim što ih ne prezentuju najodgovorniji rukovodioci, izgleda imaju za cilj dezinformisanje dela javnosti. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kad ističe tri nedelje od blokade RGZ više od dve trećine zaposlenih ne radi svoj posao. Kako se onda može konstatovati da je sve u najboljem redu u RGZ, pitaju tri sindikata.

Oni su ukazali da u danu kada je objavljeno da je RGZ počeo da radi nijedan službenik nije mogao da se uloguje na svoju radnu stanicu i obavi bilo koji od poslova, a to stanje je i danas u najvećem broju katastara.

Nakon toga dolaze informacije da su sve baze RGZ koje se tiču ličnih podataka građana bezbedne. Koje su to baze i šta sadrže?  Kojeg su obima i kvaliteta bili zaštitni programi, kao i kvalitet softvera koji su pušteni u rad u RGZ? Je li neko kompetentan to proveravao i kontrolisao? Koji je kvalitet opreme koja je kupljena i puštena u rad u zavodu u vreme dok ste vi na čelu Vlade, pitaju Jedinstveni sindikat, ASNS i sindikat Nezavisnost.

Oni traže i odgovor ko je kriv za uočene i evidentne propuste, kao i za nepostupanje po podnetim prijavama za javašluk u RGZ poslednjih nekoliko godina.

Poslednja nelogičnost je najava uspostavljanja rada u punom kapacitetu, a istovremeno je upućen nalog zaposlenima da ne smeju da komuniciraju ni sa jednom strankom, kao ni sa trećim licima o stanju u katastru i RGZ. Očito je da se od zaposlenih očekuje da nešto prikriju, ali nije konkretno rečeno šta. Konkretno je predočeno da svako kršenje ovog naloga predstavlja povredu disipline i radnih obaveza službenika u RGZ, navode sindikati.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati RGZ: Brnabić da objasni zbog čega nam je institucija danima blokirana

Izvor: Danas, 04.Jul.2022

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) zatražili su danas, u otvorenom pismu, od premijerke Ane Brnabić da da konkretne odgovore o razlozima višenedeljne blokade te institucije, jer više od 20 dana javnost, a i zaposleni u RGZ i katastrima širom Srbije, ne mogu da shvate o čemu se radi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.