Šta bi bilo kad bi se „ujedinili“ Srbi i Nemci?

Izvor: KMnovine.com, 24.Apr.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta bi bilo kad bi se „ujedinili“ Srbi i Nemci?

Od srpskih „patriota“, posebno onih kafanskih, često se može čuti kako je Bizmark, „nekad davno“ rekao da bi Srbi i Nemci, kad bi se ujedinili, mogli vladati svetom!


   
Uzalud proslava pobede nad fašizmom sa makar tračkom ideje o ujedinjenju sa Nemcima. Ilustracija: Slobodan Kanazir    


Od ovakvih „mudrih“ izreka redovno me zaboli glava, osetim mučninu i hladno se preznojim. Srbi nikad nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << želeli vladati svetom, a Nemce ta želja nikad nije ni napuštala.

A oko čega bi se to Srbi i Nemci mogli ujediniti?! Zagorčali su nam život kad god im se za to ukazala prilika! U Prvom svetskom ratu počinili su nad Srbima strahovite zločine! U Drugom, streljali sto Srba za jednog Nemca! Devedesetih godina prošlog veka podržali sve srpske neprijatelje, a zatim 1999. učestvovali u bombardovanju Srbije! I sad nam rade o glavi!

Oko čega bi se onda Srbi i Nemci mogli ujediniti? Jedino da zajedno sa njima, udarimo po sebi?! „Pobedili“ bi sigurno!

Srbine brate, kad te spopadnu ovakve misli, umij se hladnom izvorskom vodom da se osvestiš i zapevaj staru srpsku pesmu „Jeremija pali topa“. To je jedina pesma koju Nemci dobro razumeju! Prevod im nije potreban! Ako je ne znaš, pitaj dedu! On sigurno zna! Nauči i decu da je pevaju dok ih petokolonaši ne nauče „ Danke Deutschland“!

Ako ih ne preduhitriš, te ih nauče, onda si ga majci „ugasio“ za sva vremena! Zalud slaviš 70 godina pobede nad fašizmom!



Piše: Slobodan Kanazir

Pripremile:KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.