Srpsko-turska asocijacija poziva privrednike u Istanbul

Izvor: juGmedia, 11.Dec.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-turska asocijacija poziva privrednike u Istanbul

NIŠ – Delegacija Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva (SITA) iz Beograda posetila je Kuću klastera i Regionalnu privrednu komoru u Nišu, a cilj posete bio je uspostavljanje saradnje između privrednika sa područja juga Srbije i Turske.

Predsednik Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva Omer Simsek pozvao je privrednike iz Niša i okolnih gradova da u što većem broju učestvuju u svetskom tekstilnom forumu koji će marta naredne godine biti organizovan u Istanbulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
“Forum je idalna prilika da se niški privrednici predstave i prezentuju svoje potencijale, i da uspostave još bolju saradnju sa firmama iz Turske”, izjavio je Simsek.

On je podsetio da SITA okuplja 110 članova, a sarađuje sa konfederacijom biznismena iz Instanbula koja ima 300.000 članica u preko 470 sektora.

Simsek je takođe podsetio da je ova Asocijacija organizovala do sada u Beogradu organizovala sedam poslovnih foruma, kojima je prisustvovalo više od 350 privrednika iz Turske i isto toliko iz Srbije.

Direktorka Kuće klastera mr Danka Milojković, na čiji je poziv delegacija Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva boravila u Nišu, istakla je da će Kuća klastera narednih meseci pokušati da motiviše članice tekstilnih klastera da u što većem broju učestvuju na svetskom tesktilnom forumu u Istanbulu.

Milojković je podsetila da je Kuća klastera januara ove godine uspostavila saradnju sa turskim gradom Tekirdagom, o rezultat te saradnje je i organizovanje balkansko-srnomorske konferencije “Dani klastera” u ovom turskom gradu.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.