Izvor: JUGpress.com, 02.Jul.2023, 19:35

Srpski nacionalni forum: Kurtijev „lov na veštice, ili, treba li Albancima vraćanje u srednji vek?

GRAČANICA

U srednjem veku u Engleskoj bio je raširen „lov na veštice“. To je bio progon žena koje se ponečemu nekome nisu dopadale. Lako bi ih optužili da su veštice, a onda bi rulja uradila ostatali deo posla: spaljivanje na lomači, vešanje, mučenje… , saopštio je Srpski nacionalni forum (SNF) čije je sedište u Gračanici.

“Ovih dana Aljbin Kurti je u sred deklarativnog predstavljanja sebe kao premijera svih koji na KiM žive, optužio jedan deo „svih“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da su teroristi. Naime, dve izmišljene organizacije Srba: Civilnu zaštitu i Severnu brigadu, je nazvao terorističkim organizacijama, čime je otvoren lov na svakog Srbina za koga neko proceni da je pripadnik tih organizacija.

U poslednja dva meseca, Srbi su počeli da pune kosovske kazamate. Hapse se na sve strane, love se kao divljač, fizički se maltretiraju, udaraju kundacima, osuđuju na drakonske kazne…

I to se dešava u vreme dok još „zvanično“ nisu proglašeni teroristima. Sada kada nas je Kurti i zvanično označio kao teroriste, može biti samo gore. Ovime je Aljbin Kurti definitivno sebe označio kao „vuka u jagnjećoj koži“. Ne može mu pomoći izjava kako on voli Srbe, ali se bori protiv kriminalaca, jer ako imaginarnu organizaciju Srba proglasiš za terorstičku, to znači da je svaki Srbin terorista, jednako kao što su se u srednjem veku lovile nepostojeće veštice, pa je svaka žena bila potecijalna lovina tog lova.

SNF se nada da naši sugrađani Albanci zaista ne misle kao Aljbin Kurti, koji očito nije odmakao dalje od srednjeg veka.

SNF poziva međunarodne faktore da urazumeju Aljbina Kurtija, i da mu ne dozvole ovaj lov na Srbe. Pozivamo ambasadore na službi u Prištini da razumeju u kakvom se položaju nalaze danas Srbi na Kosovu, i da se zapitaju da li je kosovski premijer na tragu demokratije 21. veka, ili rob srednjeg veka.

Kada neko lovi zamišljenog protivnika, to je neko kome treba pomoć, što ne znači da u takvom stanju nije opasan”, navodi se u saopštenju, Srpskog nacionalnog foruma. (kraj) SN/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.